La început părea doar un concurs bun de alungat plictiseala acelei seri. Pe ecranul televizorului transformat în monitor se plimbau, de la dreapta la stânga, farfurii mai mult sau mai puțin aranjate, încărcate cu bunătăți sau cu diverse combinații ciudate. Ne-am dat târziu seama că din săculețul moșului a căzut în cizmă o telenovelă cu miros accentuat de mâncare și intrigă. Chefi la cuțite ne ține de atunci lipiți, seară de seară, de site-urile care oferă episoade neîntrerupte de reclame (excepție făcând magazinul bine aprovizionat ce sponsorizează emisiunea :p ).

Avem și preferați, desigur. Al meu e Bontea, cel care m-a cucerit nu prin frumusețe, nu prin talentul de bucătar, ci prin faptul că e mereu vesel și știe toate cântecele cu care eu am crescut. :))) Admir bogăția de cunoștințe acumulate de Scărlătescu de-a lungul vieții, la fel cum admir imaginația de care dă dovadă Dumitrescu. Soțul meu e fan Scărlătescu, iar copilul îl place mult pe Dumitrescu. După toate informațiile primite cu voie sau fără voie de la chefi, acum ne distrăm chiar și când prăjim cartofi.

Presimt că urmează să ne îngrășăm, ceea ce înseamnă că vom cumpăra haine de mărimi mai mari, că vom înlocui actualele paturi cu unele mai încăpătoare, că vom face schimbări la care, în urmă cu o lună, nici nu visam. Cum să nu te îngrași, dacă această emisiune nu poate fi urmărită cu burta goală? Avem permanent lângă noi castronele cu fursecuri, covrigei, portocale, alune, ciocolată, prăjiturele, din care tot ronțăim precum mărețele maimuțe din cartea de colorat cu care se delectează nepoțelul meu.

Ieri am dus distracția la un alt nivel. Încă de dimineață i s-a aprins soțului meu o luminiță în minte, așa că seara am luat cu asalt cel mai apropiat supermarket. Ne-am întors acasă victorioși, prin vânt și ger, cu plasa încărcată: roșioare cât cireașa, ton mărunțit, pătrunjel proaspăt, ceapă verde și tagliatelle. Jur că au fost cele mai bune paste pe care le-am mâncat vreodată. Și cele mai scumpe, cred. Să nu vă mire prea tare dacă, peste vreo cinci ani, ne veți vedea la Chefi la cuțite. :))))

Puteți duce și voi comunicarea virtuală la un alt nivel, scriind un text care să includă cele 12 cuvinte (dimineata, cizmasaculetul, covrigei, bunatati, primite, aprovizionat, aprins, haine, ecranul, accentuat, vant). Înscrierile se fac în tabelul acesta.