Îmi place tot mai mult marea reţea de socializare faţă de care unii sunt dependenti, iar alţii nu recunosc. :) Pe lângă beneficiile pe care le aduce blogului, pe lângă faptul că acolo pot comunica şi cu oamenii pe care nu îi am în lista de mess sau pe Skype, pe lângă faptul că aş putea spiona activitatea cunoscuţilor, pe lângă imaginile drăguţe ce cresc pe pereţi, pe lângă faptul că pot afla ştiri din toată lumea fără să mă mai uit la televizor, facebook mi-a dovedit de curând că poate fi chiar mai mult de atât.

Iniţial am crezut că este o glumă. Prin lista mea de prieteni se rătăciseră, habar nu am cum, şi persoane foarte cunoscute în online, persoane cu o oarecare autoritate în domeniile lor de activitate. Cel puţin aşa se zvonea… Nu pot garanta, pentru că nu îi urmăream, nu aveam nici o legătură cu ei, în afara faptului că existau nişte cunoştinţe comune în listele de prieteni (cunoştinţe virtuale, sigur). Păreau o familie simpatică, pusă mereu pe glume, cu mulţi fani umblându-le pe urme, spionându-le activitatea de pe facebook.

Într-una din zile, doamna postează în public o întrebare acuzatoare pentru o domnişoară care ar fi avut ceva legături nepermise cu soţul. Fanii se înghesuie să îşi dea cu părerea, să întrebe dacă este o glumă. Alţii vin cu amănunte picante în legătură cu activitatea extraconjugală a soţului. Doamna susţine că este purul adevăr, că are dovezi că ar fi fost înşelată şi aruncă bomba: va divorţa! Va divorţa şi îl va lăsa pe drumuri, aşa cum merită! Va divorţa şi el să facă bine să îşi caute un avocat! Curgeau acuzele şi ameninţările pe pagina de facebook, stârnind discuţii care mai de care mai amuzante. Toată lumea avea ceva de spus, de completat sau de reproşat.

Stăteam ascunsă la umbra peretelui meu facebookian şi nu mă puteam mira îndeajuns de comportamentul doamnei care îşi spăla rufele murdare în public, în aplauzele sau reproşurile asistenţei, de parcă ar fi fost o copilă de 15 ani. În dimineaţa următoare, abia trezită din somn, am dat fuga pe facebook, să văd dacă s-au împăcat, să văd ce reproşuri şi-au mai aruncat, pentru că un divorţ în direct, pe facebook, chiar nu mai întâlnisem. Ghinion! Domnul o scosese pe soţie din lista de prieteni, iar pagina doamnei avea buba, nu se mai putea intra acolo. Aşa am ratat divorţul sau gluma anului!

Credeţi că va rămâne un caz singular sau a fost doar începutul a ceea ce va fi în viitor reţeaua de socializare facebook?