Graba cu care omul modern își trăiește viața îl face să fie uneori superficial, să judece după aparențe, să ia de-a gata ceea ce îi oferă societatea, fie că este vorba despre produse, servicii, maxime sau citate motivaționale. Așa fusese și acest bărbat până în urmă cu ceva timp. Superficial, prea grăbit pentru a vedea că femeia de lângă el suferă, că nu primea atenția de care avea nevoie. Considerase mereu că banii pe care îi aducea acasă îi vor fi soției sale suficienți, că micul lor copil o va ține ocupată. Fusese convins că au o familie frumoasă, fericită.

Toate visurile și sperantele i s-au năruit atunci când soția l-a anunțat că îl va părăsi, că nu mai poate suporta să stea singură în casă, încuiată între patru pereți, în timp ce el aleargă prin lume pentru a face bani, bani pe care niciodată nu îi puteau cheltui împreună, așa cum știa că fac alte cupluri. De la vorbă la faptă nu a mai fost decât un pas, acel pas care pe el l-a dărâmat psihic și l-a făcut să se închidă în sine, să se ascundă de oameni, să evite chiar și întâlnirile cu prietenii. Muncea de dimineața până seara, muncea în weekend, muncea pentru a uita.

Tinerețea nu îl lăsa să doarmă, căci își cerea drepturile. Avea nevoie de un suflet de om lângă el, avea nevoie de o făptură cu care să vorbească, căreia să i se descarce de povara amară ce i se pusese pe suflet. Uneori, bărbatului nu îi venea să creadă că lui i se întâmplau toate astea, că el era cel părăsit de femeia iubită, de copil, de întreaga lume. Cu ce greșise? Încercase doar să își ajute familia, să le ofere tot ce își doreau, tot ce aveau nevoie. Timpul, doar el putea vindeca rănile…

Ușor, ușor, bărbatul s-a reîntors la viață, dar nu la cea palpabilă, căci nu mai avea încredere nici în el, nici în alții. A ales să se descarce pe internet și a găsit persoana potrivită la FunkStudio.ro, unde o fată simpatică, poate nu cea mai frumoasă, dar cu siguranță cea mai caldă, mai amuzantă, mai atentă la nevoile altora, mai cultă, îi umplea nopțile cu povești, cu discuții interesante și îl asculta cu atenție atunci când simțea nevoia de a vorbi, de a-și descărca sufletul chinuit.

Cu greu, cu foarte mare greutate și după un timp îndelungat a reușit să înțeleagă, de la o fată pe care societatea probabil o ostracizează, că familia nu are nevoie doar de bani, că viața nu înseamnă doar să alergi pentru o funcție mai înaltă, pentru un card mai bine alimentat, pentru o bunăstare mereu visată. Viața și familia au nevoie de iubire, de atentie, de timp, căci fără ele, banii nu au nici o valoare. Cumva, această fată l-a ajutat să își revină, să prindă curaj, să ia viața de la capăt. Nu mai este bărbatul superficial de altădată, nu se mai grăbește prin viață, nu mai caută doar să câștige bani, nu mai este singur.