Nu trece săptămâna fără să vedem un accident pe strada unde locuiesc, in Ploiesti. M-am trezit în zgomot de frâne, geamuri sparte şi bufnituri. De data asta circul accidentul a avut loc exact în intersecţie, la doi paşi de geamul meu. Doamna din Matiz s-a urcat în maşină, s-a asigurat şi a încercat să iasă în intersecţie. Din sens opus venea un BMW seria 5, condus de un băiat de bulibaşă de bani gata foarte tânăr şi mai ales foarte beat, care nu a ştiut a uitat că trebuie să se asigure. Nici măcar nu a redus viteza când a făcut dreapta, să intre în strada principală, aşa că a luat Matizul, l-a împins într-o maşină parcată, apoi l-a aruncat la 10 m depărtare. Din fericire, nu au fost alte victime, în afara maşinilor şifonate.

Băiatul a dispărut rapid de la locul accidentului, lăsând în urmă un BMW mai paradit decât celelalte maşini buşite. În locul lui a venit să ameninţe să negocieze tatăl, care părea să fi băut la fel de mult.

-Ha, Matiz ai, cucoană? Nu mai suna la Poliţie, că îţi cumpăr altu’.

-Lasă-mă, domnule, spune femeia, îmi trebuie dovadă de la Poliţie.

-Să zici mersi că nu te-a omorât, încheie bulibaşa domnul enervat, văzând că nu o poate îndupleca.

După o ora în care tensiunea a atins cote maxime, apare un echipaj de poliţie, care constată accidentul, discută cu cei implicaţi, încearcă să calmeze spiritele încinse. S-au format două tabere, dar nimeni nu are curaj să îl contrazică pe cel care susţine că el a condus BMW-ul, nu fiul său. Doar cel cu maşina parcată (o dubiţă) şopteşte unuia dintre poliţişti că era un băiat beat la volan, dar este pus la punct rapid de tatăl recalcitrant.

Echipajul îşi încheie misiunea şi pleacă împreună cu doamna spre sediul poliţiei.

În urmă au rămas maşinile avariate, prietena doamnei din Matiz (care păzeşte maşina rămasă fără oglindă, cu portiera deteriorată şi fără direcţie), oameni care îşi dau cu părerea şi 100 de susţinători ai tânărului “nevinovat”.