Punea Ioana acum câteva zile o întrebare referitoare la cuplurile de serviciu, la motivele pentru care oamenii îşi aleg partenerul de la locul de muncă, la durabilitatea acestor relaţii. Eu nu am învăţat nimic din greşelile altora, mi-am deschis inima, m-am îndrăgostit de un coleg de serviciu, cu care m-am măritat şi am făcut un copil. Una din marile greşeli ale vieţii mele. Doar fericirea de a-l avea pe Ionuţ m-a făcut să nu regret prea tare. Dar nu despre mine vă voi povesti astăzi, ci despre o doamnă pe care am cunoscut-o bine şi de la care ştiam că nu este indicat să amesteci serviciul cu dragostea.

S-a măritat cu unul dintre colegii de birou, un bărbat jovial, cu poftă de viaţă. O făcea fericită, o răsfăţa, o trata ca pe o zeiţă. Nici avantajele de la slujbă nu erau de lepădat. De când se măritase, colegii o priveau cu mai multă bunăvoinţă, cu mai mult respect, ştiind că are un aliat puternic în firmă. Împlinirea a venit odată cu naşterea fetiţei. Totul mergea ca pe roate, bărbatul o iubea, copilul era frumos şi sănătos, viaţa se vedea în roz.

Dar nu a durat prea mult. Ea a rămas acasă, să îşi crească bebeluşul, el mergea la muncă şi era tot mai rece, mai distant, mai nepăsător. Certurile şi reproşurile nu au întârziat să apară, colegele de serviciu au avut grijă să o avertizeze că soţul ei umbla pe sub cu alte fuste, aşa că până la despărţire nu a mai fost decât un pas.

Fetiţa a crescut, doamna s-a întors la serviciu, dar nimic nu mai era ca înainte. Colegii o priveau pe sub sprâncene, iar fostul soţ, în continuare coleg de birou, îi făcea zile fripte. Îi plătea pensie alimentară, dar nu venea să vadă copilul, nu întreba de el. În schimb, îşi povestea în birou aventurile, iar mai târziu, când s-a recăsătorit, îi sfâşia inima povestind despre copilul pe care îl făcuse cu noua soţie. A îndurat mulţi ani acest chin, pentru a-şi păstra serviciul.

Sfatul meu este să nu vă lăsaţi prinşi în capcana dragostei la serviciu, pentru a nu ajunge să regretaţi. Sau cunoaşteţi cupluri care rezistă?

PS: M-am lungit prea mult cu povestea şi nu am apucat să vorbesc despre avantajele şi dezavantajele de a fi 24 de ore din 24 alături de partenerul de viaţă, nici să răspund la întrebarea Ioanei: pasiune sau interes?. Dar voi recupera altădată.