Skip to main content

Uitaţi de orice alte considerente

Proiecte? Se învârt cu nemiluita în capul meu, mai ales în zilele în care sunt ocupată cu realizarea altor proiecte. Rata de realizare? Sub 5 %. Motive? Principalul motiv  ar fi cel enunţat de băieţii mei, care mă cunosc bine: “la teorie eşti tare bună, dar când vine vorba de pus ceva în practică, eşti deja plictisită de idee, te-ai gândit şi ai vorbit prea mult despre ea.”

Aseară am făcut totuşi un efort şi am alocat o oră realizării unui mărţişor la care mă gândeam de mult timp. Spre surprinderea mea, a primit aprobarea lui Ionuţ, care este cel mai mare critic al meu, care mă aduce mereu cu picioarele pe pământ când încerc să îmi iau zborul. Pentru astăzi, mi-am propus să mă folosesc de nişte ghivece de lut şi să fac ceva asemănător imaginii de mai jos.

 

 

Vă amintiţi peripeţiile prin care am trecut când s-a fisurat bateria de la baie?  Problema s-a rezolvat, dar bateria a rămas ca amintire. În timp ce eu voi lucra la căsuţa din ghiveci, îmi place să visez că băieţii mei îmi vor face o lampă din acea baterie, o lampă pe care o voi ţine în dormitor, lângă pat, să citesc seara. Ideea mi-a venit când am găsit poza aceasta:

 

 

Şi cum eu nu sunt deloc egoistă când vine vorba de dat sfaturi, m-am gândit să le reamintesc celor ce sunt părinţi că anii copilăriei zboară ca gândul şi nu se mai întorc. Din acei ani rămânem cu cele mai frumoase şi mai dragi amintiri. Uitaţi de orice alte considerente şi oferiţi puilor vostri o copilărie de vis. Dacă aveţi fetiţe, o cameră ca în poveşti este cel mai potrivit cadou pe care îl puteţi face. Cu puţină îndemânare şi mulţi bani multă răbdare, prinţesa voastră va avea cea mai frumoasă caleaşcă pe post de pat.

 

 

Dacă aveţi băieţi, lucrurile sunt mai simple, iar ei vor fi fericiţi să contribuie la realizarea vaporului piraţilor. Alegerea materialelor rămâne la latitudinea voastră. Imaginea pe care am găsit-o eu reprezintă un vapor din carton, dar sunt convinsă că puteţi alege materiale mai serioase.

 

 

Aveţi mână de artist? Pictura a fost întotdeauna pentru voi o pasiune? Iată ce puteţi face cu un scaun vechi, găsit în casa bunicii.

 

 

Am lăsat pentru final ceea ce m-a impresionat cel mai tare. Nu este pentru oricine această muncă, dar merită să fie măcar admirată. Din păcate, nu vă pot spune cine a făcut aceşti crocodili, pentru că nu ştiu.

 

 

Să aveţi o duminică însorită! Plec să îmi fac căsuţă în ghiveci.

sursa foto.

 

 

 

 

25 thoughts to “Uitaţi de orice alte considerente”

 1. Vienela, m-ai cucerit cu ghiveciul si căleaşca… mai ales ca si noi lucram la niste lalele facute din manuta mamarutei mele si pictate pe polistiren pe urma dorim sa le infingem in ghivece. De ieri lucram la ele… Asa sunt si eu :( cu greu finalizez ce incep deoarece in mintea mea apar val vartej o multime de idei si ma face sa ma apuc de mai multe in acelasi timp…

 2. Mult succes, Vienela! Abia așteptăm să vedem opera desăvârșită, draga mea! Mulțumesc mult!…M-ai convins să inchei!… Mi-ai dat imboldul pentru ceea ce stă ”în paragină” de ceva timp…datorită ție, Vienela, continui azi, nu încep mâine!
  O zi minunată ca tine, draga mea!

 3. Este reusit articolul iar pozele sunt interesante. Treaba cu caleasca nu este chiar usor de facut intr-o camera mica de bloc. Dar este faina, ideea.

 4. M-ai făcut să zâmbesc! Am dedicat timp și bani realizării unei camere pentru prințesă. Singura pe care am renovat-o în apartament. Ia ghici, i-a plăcut? Nope! Dormitorul nostru, cu noi în el, e favoritul! Așa că, la partea cu anii copilăriei, nu păpușile sau decorațiunile fac frumusețea, ci oamenii atenți și iubăreți din ea. Eu asta am învățat și cu asta mă lupt, că tare-mi mai place să îi ofer orice, mai puțin timpul meu!
  Spor la meșterit, abia aștept să văd ce iese! :)

 5. Hehehe, caleasca aia e minunata sa-ti rupi picioarele in ea cand vrei sa pui copilul acolo sau sa si le rupa singur cand se duce la pipi :D Ca sa nu mai vorbim ca saraca “mama de printesa” trebuie sa fie “flexibila ca un cash” ca sa-i ia temperatura, inveleasca, etc :)). Din considerentele astea, pe cuvant ca daca as avea fata varietatea rozzz, as face-o! Iti dai seama ce seri memorabile as trai cu mama eroina pizdind dracia, dar totusi neputand sa arunce in drum simbolul dragostei paterne???? :)))))))) Zau, pentru savoarea diplomatiei problemei, pe cuvant ca as incerca. Desi stiu sigur ca dupa cateva auto-temperari, a mea una… tot mi-ar sugera ceva de bostan…
  Corabia aia e misto, dar doamne iarta-ma la aia nu ploua? Eu sa fi avut asa corabie cand eram pusti as fi pleznit de mandrie, dar nu vrei sa stii ce suparat as fi fost daca ii facea dumnezoaica ceva cu ploaia… :D
  Si eu sustin infocat proiectul ghiveciul! Poti sa-l faci sa arate exact ca o miniatura daca alegi plante bine proportionate. Eu am vazut o chestie din asta cu casuta lui Bilbo Baggins din Hobbit.

 6. Vienela, o fi rata de realizare abia 5%, dar contează mult și despre ce realizări vorbim. Eu cred cu tărie că oamenii preferă să vorbească atunci când nu-și doresc cu adevărat acel ceva. Când își doresc ceva, oamenii trec la acțiune.
  Așa că acel 5% este sufletul tău, ce vrei tu și este prețios pentru tine! Nu contează că e 5%.

 7. Spor la mesterit!
  Mie mi-a atras atentia “scaunul bunicii”! Mai ramane sa gasesc un scaun vechi cu spatar “intreg” :)
  Duminica minunata sa ai!

  P.S. Nici eu nu as alege caleasca, din motive de comoditate, in primul rand. :)

 8. Scaunul acela este o frumusete! Si probabil nici nu-i foarte greu de realizat. Cine nu se pricepe la pictat poate folosi un abtibild

 9. Cum, crocodilii nu sunt vii?!
  Foarte interesante toate realizările.
  Şi când mă gândesc câte capete de duş am aruncat până acum…

 10. ghiveciul e grozav,sper sa-ti reuseasca si sa ni-l arati…
  eu nu sunt deloc indemanatica dar daca as fi as incerca si eu sa-l fac…
  mi-a placut mult de tot si scaunul picatat,pare atat de simplu de realizat dar cu siguranta,nu e…
  spor sa ai si sa-ti iasa! :)

Leave a Reply