Proiecte? Se învârt cu nemiluita în capul meu, mai ales în zilele în care sunt ocupată cu realizarea altor proiecte. Rata de realizare? Sub 5 %. Motive? Principalul motiv  ar fi cel enunţat de băieţii mei, care mă cunosc bine: “la teorie eşti tare bună, dar când vine vorba de pus ceva în practică, eşti deja plictisită de idee, te-ai gândit şi ai vorbit prea mult despre ea.”

Aseară am făcut totuşi un efort şi am alocat o oră realizării unui mărţişor la care mă gândeam de mult timp. Spre surprinderea mea, a primit aprobarea lui Ionuţ, care este cel mai mare critic al meu, care mă aduce mereu cu picioarele pe pământ când încerc să îmi iau zborul. Pentru astăzi, mi-am propus să mă folosesc de nişte ghivece de lut şi să fac ceva asemănător imaginii de mai jos.

 

 

Vă amintiţi peripeţiile prin care am trecut când s-a fisurat bateria de la baie?  Problema s-a rezolvat, dar bateria a rămas ca amintire. În timp ce eu voi lucra la căsuţa din ghiveci, îmi place să visez că băieţii mei îmi vor face o lampă din acea baterie, o lampă pe care o voi ţine în dormitor, lângă pat, să citesc seara. Ideea mi-a venit când am găsit poza aceasta:

 

 

Şi cum eu nu sunt deloc egoistă când vine vorba de dat sfaturi, m-am gândit să le reamintesc celor ce sunt părinţi că anii copilăriei zboară ca gândul şi nu se mai întorc. Din acei ani rămânem cu cele mai frumoase şi mai dragi amintiri. Uitaţi de orice alte considerente şi oferiţi puilor vostri o copilărie de vis. Dacă aveţi fetiţe, o cameră ca în poveşti este cel mai potrivit cadou pe care îl puteţi face. Cu puţină îndemânare şi mulţi bani multă răbdare, prinţesa voastră va avea cea mai frumoasă caleaşcă pe post de pat.

 

 

Dacă aveţi băieţi, lucrurile sunt mai simple, iar ei vor fi fericiţi să contribuie la realizarea vaporului piraţilor. Alegerea materialelor rămâne la latitudinea voastră. Imaginea pe care am găsit-o eu reprezintă un vapor din carton, dar sunt convinsă că puteţi alege materiale mai serioase.

 

 

Aveţi mână de artist? Pictura a fost întotdeauna pentru voi o pasiune? Iată ce puteţi face cu un scaun vechi, găsit în casa bunicii.

 

 

Am lăsat pentru final ceea ce m-a impresionat cel mai tare. Nu este pentru oricine această muncă, dar merită să fie măcar admirată. Din păcate, nu vă pot spune cine a făcut aceşti crocodili, pentru că nu ştiu.

 

 

Să aveţi o duminică însorită! Plec să îmi fac căsuţă în ghiveci.

sursa foto.