Se apropia, cu pași repezi, ziua botezului. Simțeam că nu sunt pe deplin pregătită pentru acest prim mare eveniment din viața copilului meu. În primul rând, nu eram convinsă că decizia de a-l boteza este cea mai bună. De ce trebuie să decidem noi, părinții, în locul copiilor? De ce nu poate fi alegerea lor? M-am supus cu inima îndoită dorințelor familiei, am ascultat predici lungi ale credincioșilor din familie, căci și așa eram privită ca o ciudățenie uneori, chiar și de către ai mei. Copilul era, în egală măsură, și al tatălui său, iar el dorea să își boteze copilul.

Dar nu știam ce ne trebuie, nu știam mai nimic. Am aranjat casa cu această ocazie, renovând de la A la Z, i-am cumpărat copilului hăinuțe noi, căci nu știam dacă este obligația morală a nașilor să pregătească trusouri botez, așa că am vrut să fiu pregătită pentru cazul în care, la biserică, m-aș fi trezit că nu avem cu ce să îl îmbrăcăm. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nașii veniseră pregătiți, știau ce trebuie cumpărat și ce este de făcut în acele clipe, spre deosebire de mine, care eram paralelă cu evenimentul (din care nici nu îmi amintesc mare lucru). Habar nu aveam că trusoul pentru botez conține un prosop pentru preot, prosop pentru bebeluș, pânză de mir, fașă, săpun și o sticlă pentru ulei. Tot cu nașa am avut noroc.

Era cald afară, dar nașa a insistat să îl îmbrace ca pe un eschimos, căci tradiția spune că la botez copilul trebuie să primească absolut tot ce îi va fi necesar în viață: chiloței, maieu, șosete, pantaloni, bluză, căciuliță, combinezon, batistă, pantofiori… Arăta bietul copil ca un urs pregătit să intre în hibernare și plângea de mama focului, transpirat în toate acele haine. Alături de el stătea frumos aranjat un pachet cu multe alte hăinuțe, despre care aveam impresia că îi vor ajunge până la majorat. Bine-nțeles că cei care au copii știu că nu ajung niciodată hăinuțele, oricât de multe ar fi.

Așadar, dacă vă pregătiți de botez, dacă doriți să botezați un copil, nu stați pe gânduri! Alegeți un trusou gata aranjat, hăinuțe de toate felurile, căci copilul crește repede, pătează îmbrăcămintea, distruge tot, dacă nu o fac detergenții. Oferiți micuțului un trusou de botez bogat, pe lângă care să includeți absolut tot ce considerați că va avea nevoie în următoarea perioadă, tot ce considerați că îi va fi indispensabil pe parcursul vieții (dacă doriți să respectați tradiția din popor), tot ce ați dori să primiți pentru copilul vostru.

Ste-ul happy-bees.ro vă pune la dispoziție trusouri de botez gata aranjate și ambalate, ba chiar și hăinuțe, cărucioare, pătuțuri, jucării. Voi trebuie doar să alegeți din multitudinea de produse, să profitați de ofertele promoționale pe care le au și să vă faceți finii fericiți, oferindu-le chiar mai mult decât se așteaptă să primească, și aici mă gândesc la un premergător, o saltea de pat, jucării care să scoată sunete ce liniștesc bebelușii. Că îi botez sau nu, mie îmi place să fac mici cadouri bebelușilor, fie că fac parte din familie, fie că sunt ai prietenilor, fără să aștept evenimente deosebite. La voi cum este?