Cand eram tanara domnisoara, cocheta si indrazneata, si adoram sa imi cheltui pana si ultimii bani pe parfumuri si machiaje de tot felul, mama imi tot spunea ca ar trebui sa ma bucur de pielea mea frumoasa si ferma, sa o las libera, sa respire si sa zambeasca soarelui. Spunea ca voi avea timp sa ma machiez dupa ce voi trece de 40 de ani, cand tenul se va fi degradat si va fi dat semne ca are nevoie sa fie ascuns sub straturile colorate de farduri. Normal ca nu o ascultam, ca doar eram o adolescenta ce isi respecta cu sfintenie statutul. Nu puteam permite ca eu sa fiu cea mai “fraiera” dintre domnisoarele cartierului, singura care sa iasa din casa cu tenul “nud”.

Nici macar nu tineam cont de vreo regula atunci cand imi cumparam trusele de farduri in toate culorile curcubeului. Ca dadeam doi lei pe ele sau ca dadeam 200 de lei, mie imi era la fel. Nu ma uitam la bani, nu ma uitam la nimic. Important mi se parea doar sa aiba culorile potrivite, care sa se asorteze cu pielea mea sau cu hainele din garderoba. Imi era casa plina de farduri, la fel cum imi era in permanenta si chipul, de nu ma ma recunosteam nici eu uneori. Toata povestea s-a intind pe durata a cativa ani, timp in care am incercat cam tot ce am gasit prin magazinele de specialitate.

Au fost doar cativa ani. Nu ma mai machiez decat in cazuri exceptionale si atunci ma simt de parca as purta o masca hidoasa, insa ochii continua sa mi se opreasca, din cand in cand, pe cate o trusa de machiaj interesanta, asa cum sunt cele de la weavgo, facandu-ma sa ma intreb cum ar fi sa ascult sfatul de demult al mamei si sa incep sa ma machiez acum, ca am trecut pragul si am intrat in categoria femeilor de peste 40 de ani, ce au nevoie de farduri pentru a ascunde semnele lasate de nemilosul timp. Oare ce ar spune ai mei, daca m-ar vedea cu tenul colorat? M-ar recunoaste oare? :)

Nimeresc uneori pe bloguri de beauty, citesc recenzii mai mult sau mai putin reusite facute produselor cu care tinerele fete se fardeaza si ma gandesc ca am ratat sansa de a avea si eu un asemenea blog, caci omul a avut nevoie de prea mult timp pentru a inventa internetul si blogurile. :) Cate as fi avut sa va spun despre o trusa de farduri… :)