Cum ştii că ai o zi proastă? Semnele încep să apară de la prima oră, de când cobori din pat. În casă este frig şi întuneric, iar tu te simti atât de obosită, de  parcă nu ai fi dormit deloc. Faci cafeaua, aprinzi o ţigare şi deschizi calculatorul. Aşteptai un anumit mail, dar nu este. Nervoasă, mai aprinzi o ţigare, mai sorbi o gură de cafea. Se trezeşte copilul. Are nevoie de două ore să se pregătească pentru şcoală. Stă o oră sub duş, în timp ce telefonul îi sună disperat în dormitor. Răspunzi în locul lui, dar pupăza care sunase îţi închide; probabil nu îi place vocea ta.

Începe să se lumineze de ziuă (apropo, aţi văzut cât de târziu se luminează? ), dar soarele nu dă nici un semn, nu îşi arată nici o rază. Îţi aminteşti ce ţi-a spus soţul aseară, că va ninge în weekend, după previziunile celor de la meteo. Te uiţi cu atenţie la cerul gri şi te întrebi: oare e sâmbătă? Nu, este abia miercuri.

Iese copilul din baie şi încep negocierile: vrea bani de drum pentru că este săptămâna de practică, vrea bani pentru guma de mestecat, vrea bani de ţigări, vrea bani de ceva dulce, vrea bani “pentru orice eventualitate”, bani pe care ştii că nu îi mai vezi înapoi.

Ţi-a mai fugit somnul, dar tot nu eşti în apele tale. Citeşti câteva bloguri şi îţi aminteşti brusc de ce ai starea asta de nervozitate. Te-ai băgat în nişte discuţii care nu te priveau şi ai ieşit cam şifonată. Aşa îţi trebuie! Pentru ce nu îţi vezi de treaba ta?

Soţul este în dormitor, sforăie de zor, iar tu descoperi că ai doar câteva ţigări la dispoziţie. Nu contează, mai aprinzi una. Începi să alergi din sufragerie în bucătărie, să faci ceva de mâncare, să faci puţină ordine, să citeşti blogurile care îţi plac. Dar timpul are condiţie fizică mai bună decât a ta, mereu aleargă mai repede.

Aştepţi cu nerăbdare să se întoarcă băiatul de la şcoală sau să se trezească soţul, să îi trimiţi după ţigări şi pâine. Nu, te-ai răzgândit. Nu vei mai cumpăra ţigări. Te laşi de fumat. Nu, vă lăsaţi toţi trei. Deja te simţi agitată. Şi copilul ăla să pună mâna să mai facă şi altceva, nu toată ziua la calculator, la jocuri. Sau să mă lase şi pe mine să joc Zuma Deluxe, să mă relaxez. Şi Mihai să se grăbească, să nu întârzie la serviciu.

S-a făcut ora 19. Nu ai aprins o ţigare de 8 ore. Eşti cu gândul doar la ele. Ai fuma, dar încerci să îţi ocupi timpul cu altceva, să uiţi. Speri să reuşeşti. Trebuie să reuşeşti!