Durerea de spate este o problemă serioasă. Durerea în zona lombară sau a coloanei vertebrale vă poate afecta stilul de viață. Durerea de spate este ceva care afectează o mulțime de oameni şi nu alterează doar starea fizică a unei persoane ci poate avea un impact mare şi asupra stării psihice.

Coloana are un rol important în mobilitatea noastră generală, iar atunci când nu funcționează corect poate provoca dureri grave. Partea inferioară a spatelui ajută la susținerea greutății trunchiului și asigură, de asemenea, mișcările normale de mobilitate pe care le facem în fiecare zi.

Durere de spate, rigiditate a gâtului și durere care se întinde pe un braț sau un picior. Ce au în comun aceste simptome? Ele pot proveni de la coloana vertebrală și structurile adiacente. În termeni generali, coloana vertebrală este principalul suport al corpului: permite mișcarea, absoarbe șocul și oferă protecție măduvei spinării. Coloana vertebrală este o structură complexă, iar înțelegerea anatomiei coloanei vertebrale poate ajuta la explicarea simptomelor cauzate de leziunile comune și de afecțiunile coloanei vertebrale și cum vă poate ajuta fizioterapie coloană.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de spate?

Aşa cum am menţionat anterior, durerea de spate nu este una plăcută şi poate pleca de la coloană. Durerea de spate se poate manifesta într-o varietate de moduri diferite, toate având simptome diferite. Poate exista o durere ușoară și subtilă, dar întotdeauna prezentă, iar pe partea opusă poate fi extrem de severă și poate provoca mult disconfort. Mai jos regăsiţi cele trei tipuri principale de dureri:

Dureri de spate cronice – Acest tip de durere de spate este aproape întotdeauna asociat cu partea inferioară a spatelui. Durerea resimțită este de obicei severă și are un impact mare asupra capacității dvs de a lucra și de a îndeplini funcții de mobilitate zilnică. Uneori această durere poate fi greu de tratat dar prin fizioterapie coloană vă puteţi menţine durerea sub control şi chiar să scăpaţi definitiv de aceasta.

Durere acută – Această durere este de obicei asociată cu un traumatism cauzat de o vătămare sau o deteriorare. De obicei va apărea destul de brusc și poate dura până la o săptămână. Căutarea de tratamente de fizioterapie Bucureşti va ajuta la accelerarea acestui proces de vindecare.

Dureri de spate subacute – Acest tip de disconfort poate fi provocat de durerile articulare şi poate dura de obicei de la 4 săptămâni până la 3 luni. Dacă nu urmaţi un tratament precum fizioterapie coloană, acest tip de durere vă poate afecta capacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice.

Există clinici specializate în fizioterapie Bucureşti care au specialişti instruiți în mod special pentru a ajuta pacienții cu orice formă de dureri de spate. Aceştia vor fi capabili să identifice şi să trateze durerile pe care le aveţi.