Daca am de ales, prefer intotdeauna sa evit orice fel de medicament. De asemenea, daca exista posibilitatea de a face alegeri, optez pentru tratamente naturiste, vitamine si minerale care sa nu imi faca mai mult rau decat bine. Am avut o perioada de cativa ani in care chiar nu am stiut ce tratamente sa iau si m-am chinuit cu diverse temeri si stari de rau. O data la cateva luni ma vedeam nevoita sa chem salvarea, caci aveam senzatia acuta ca voi muri, atat de rau ma simteam. Simptomele pe care le aveam sunt mai putin importante 9le pot oferi in privat, daca doriti). Cert este ca intr-o seara am avut norocul de a nimeri o asistenta draguta, care mi-a explicat pe indelete ce anume se petrece in organismul femeii dupa o anumita varsta si mi-a recomandat sa am permanent in casa magneziu organic de la Herbagetica pentru a evita sa mai trec prin acele momente neplacute. 

A avut dreptate si inca regret ca nu i-am retinut numele sau macar chipul, sa ii pot multumi cum se cuvine daca ne vom mai intalni vreodata. Tot ceea ce am retinut atunci a fost ca organismul meu are nevoie de magneziu pentru a functiona asa cum trebuie. Nu am priceput prea bine in acea seara, speriata si obosita cum eram, daca exista vreo diferenta intre magneziu si magneziu organic, dar am tinut mereu cont de atunci de sfatul asistentei si, intamplator sau nu, niciodata nu am mai fost nevoita sa chem salvarea pentru respectiva problema. M-am interesat si care sunt cele mai bune surse de magneziu tocmai pentru a evita sa ma indop de pastile, fie ele si magneziu organic, dar am grija sa existe totusi in casa un flacon, pentru orice eventualitate.

Pentru cei care sunt curiosi sa afle mai multe, am extras un fragment de text de pe site-ul Herbagetica.ro:

Diferența dintre Magneziu Organic și alte forme de Magneziu:
Diferența între Magneziu de sinteză și cel organic este mare, în primul rând din punctul de vedere al eficienţei terapeutice. Magneziu de sinteză este obținut ca produs secundar în procesele industrialede obținere a unor metale, fiind mai greu asimilat de organism și nu are decât o parte dintre efectele terapeutice ale Magneziului natural.

Magneziul natural este extras din apa mării, de unde se obţine prin filtrări succesive, rezultând un cocktail de oxid, clorură, sulfat şi hidroxid de magneziu, amestecate în proporţiile lăsate de natură. Pentru a deveni viu sau, cu alte cuvinte organic, Magneziul marin este amestecat cu un alt produs 100% natural remarcabil: drojdia-de-bere, al cărei număr impresionant de vitamine din complexul B fac Magneziul asimilabil şi îi dau calităţile terapeutice scontate.”

magneziu organic

“Produsele Herbagetica sunt 100% naturale. Acestea nu conțin vitamine sau minerale de sinteză, lactoze, metale grele sau conservanți sintetici.

Formulele unice Herbagetica reprezintă remedii pentru afecțiuni hepatice, cardio, reno-urinare, neuro, ale sistemului imunitar, detoxifieri, afecțiuni articulare, metabolice, etc. “