Încă opt zile și apoi Bruno va pleca în călătoria vieții lui – din Ploiești și până în Scoția, undeva în apropiere de Glasgow. Am căutat diverse soluții pentru transportul câinelui și în cele din urmă am decis să îl trimit cu o firmă care se ocupă numai cu așa ceva. Mașina este dotată cu diverse cuști care respectă în totalitate standardele cerute de Uniunea Europeană, are climatizare, astfel încât indiferent de vremea de afară animalele să se simtă confortabil în interior și este permanent spălată și dezinfectată.

Am ales să îmi trimit câinele cu ei din mai multe motive: în primul rând pentru că nu lasă animalele abandonate, uitate în cuști până la destinație, ci le tratează cu grijă, le scot la plimbare, le îmbăiază, le hrănesc, le oferă cele mai bune condiții. Mai mult, fac fotografii și filmulețe și țin legătura permanent cu proprietarii, de acasă și până la destinatie. Apoi, vă spun cu sinceritate că este foarte greu de găsit o firmă care să transporte animale până la Glasgow sau oriunde în altă parte a Scoției. Cele mai multe se opresc la Londra sau, în cazuri fericite, la Liverpool, în vreme ce firma cu care va pleca Bruno oferă servicii door to door chiar și pentru orășelul unde vom locui.
petmart.ro
Cum să nu îi aleg, dacă fac totul pentru câini (și pentru pisici, desigur), în așa fel încât animalele să nu fie traumatizate de neașteptata despărțire de stăpâni, de tot ceea ce înseamnă o plimbare de câteva zile? Mi se permite să îi dau la el mâncarea preferată (în caz că nu vreau să fie hrănit cu Royal Canin din partea firmei), păturică, jucărie, orice consider că l-ar putea ajuta să treacă ușor peste eveniment și să ajungă cu bine la destinație. M-a bucurat foarte mult ideea că persoanele care se ocupă de căței chiar își dau interesul și încearcă să se împrietenească cu ei, mai ales știind că Bruno este un câine destul de dificil.

După cum vă puteți imagina, totul este cât se poate de legal (mijloacele de transport ale firmei sunt autorizate de către ANSVSA) și chiar strict în anumite privințe. Animalul de companie trebuie să dețină pașaport internațional valabil, să fie vaccinat antirabic, deparazitat intern și extern, microcipat. Pentru întocmirea contractului se cer datele expeditorului (nume, adresă, număr de telefon, e-mail), datele de contact ale persoanei care va ridica animalul la destinație și foarte multe date despre animal: specie, rasă, nume, sex, vârstă, serie și număr de pașaport, data aplicării microcipului, data vaccinării antirabice, data deparazitărilor internă și externă, numărul microcipului, imagini scanate din pașaport, greutatea și înălțimea animalului, comportamentul lui (normal, agresiv etc) și specificații clare în caz că animalul necesită îngrijiri speciale pe durata transportului.

Sper din tot sufletul ca Bruno să se acomodeze repede cu persoanele care îl vor îngriji în timpul călătoriei. Ca o măsură de precauție în plus, am cumpărat niște recompense bune care să îi fie oferite atunci când se vor cunoaște, pentru a se împrieteni rapid. De asemenea, voi scrie un articol pe blog după ce Bruno va ajunge la Wishaw, ca să vă spun cum a decurs călătoria, cât de mulțumită am fost și, dacă va fi cazul, să atrag atenția asupra lucrurilor pe care le-am scăpat din vedere și care ar fi putut ajuta la transportul câinelui în cele mai bune condiții posibile.

Eu deocamdată m-am gândit, după cum spuneam mai sus, la recompense pentru împrietenirea cu persoanele care îl vor transporta și îngriji, la păturica și jucăriile câinelui, la o punguță cu mâncarea pe care o cunoaște, în caz că nu se acomodează cu hrana oferită de firmă (nu i-am dat niciodată Royal Canin și nu știu dacă îi va plăcea; am avut surpriza să îi cumpărăm hrană uscată de la Hills, care e chiar mai scumpă, și să descoperim că nu a vrut să se atingă de ea). Dacă aveți și alte sugestii, le primesc cu mare plăcere.

Să ne țineti pumnii, că am niște emoții de nu mai știu nici cum mă cheamă! Să le urăm drum bun celor de la Transport caini si pisici (transportul este autorizat DSV)! Mulțumirile mele se îndreaptă către toți, dar în mod special către Ramona Postelnicu, atât pentru că a acceptat să îmi ducă până în Scoția câinele, cât și pentru că mi-a alungat toate temerile pe care le aveam, făcându-mă să stau liniștită, să nu îmi fac griji în privința felului în care îmi va fi transportat câinele.

Prețul transportului este corect și chiar nu cred că există mai mic pe piață. Dacă aveți nevoie să transportați un animal sau mai multe (câini sau pisici) pe teritoriul UE, iată care sunt țările de destinație: Ungaria, Austria, Germania, Elveția, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franța și Anglia. Acum înțelegeți și de ce le sunt atât de recunoscătoare că au acceptat să meargă până în Scoția pentru a-l duce pe Bruno la noua noastră casă. Plecarea este pe data de 21 septembrie 2017, dar firma are permanent curse din România spre țări din Europa și retur.

Pentru detalii referitoare la transport câini și pisici, accesați linkurile din articol sau sunați la unul dintre numerele de telefon:

0040 727 353 841
0040 727 326 067