La noi in tara, an de an iau nastere dar si inceteaza numeroase afaceri si business-uri. In fiecare dintre aceste cazuri este nevoie de diverse proceduri legale prin care o afacere sa poata opera sau sa isi poata incheia definitiv contractele cu angajatii si cu statul.

Pe parcursul functionarii unei afaceri, ca si detinator, ne putem confrunta cu numeroase piedici puse de anumite legi sau limitari care insa pot fi combatute in cazul in care nu ne afecteaza cu nimic. Acesta este insa un proces care poate dura destul de mult si care necesita multi pasi, pasi pe care noi singuri nu am putea fi in stare sa ii facem dar pe care un avocat pentru drept societar ii cunoastre foarte bine si pe care ii aplica prompt si cu rezultate favorabile.

Este foarte important ca pentru orice lucru de care este nevoie de cineva din exterior sa apelam la o persoana sau o echipa cu experienta, cunoscuta si care stie cum sa isi faca treaba in orice situatie. Gasim astfel numeroase birouri de avocat insa trebuie sa stim si cat de buni sunt acestia si daca ne pot ajuta. Ca si in alte domenii, un avocat se poate concentra doar pe o singura ramura, ca dreptul societar mai sus mentionat, sau dreptul civil.

Pe langa legalitatile privind afacerile un alt motiv major pentru care oamenii au nevoie de un avocat este reprezentat de catre accidentele auto si contestarea amenzilor si a altor acuzatii. Exista foarte putine persoane care nici in prezent nu detin masini ceea ce inseamna ca toti ceilalti care detin sunt zi de zi supusi la diverse riscuri in ceea ce priveste siguranta in trafic sau respectarea legii, lucruri care pot atrage de la sine rezultate negative. Au existat de-a lungul timpului cazuri in care simpli oameni au reusit sa castige procese impotriva statului, demonstand ca sunt nevinovati, lucru posibil cel mai mult datorita unui avocat pentru drept administrativ. Cea mai importanta este experienta in domeniu, care poate fi dobandita doar prin profesarea continua in cazuri complicate, care sa testeze priceperea oricarui avocat dar care sa fie duse la bun sfarsit.