Tot ce trebuie să știi despre invidie

Am început un nou proiect pe youtube și tare m-aș bucura să știu că ești alături de mine, căci am nevoie de toată susținerea pe care mi-o pot oferi prietenii. De exemplu, ieri am postat un videoclip în care am vorbit câteva minute despre invidie. Tot ce trebuie să știi despre invidie se găsește aici:

Ce este invidia, cum se manifestă, cum poți scăpa de invidie – Tot ce trebuie să știi despre invidie

Invidia este un sentiment care m-a încercat de multe ori în viață. Uneori mi-a trimis doar mici înțepături, alteori mi-a dat junghiuri, iar alteori m-a rănit de-a dreptul.

Am fost câteodată invidioasă pe fetele mai frumoase decât mine, însă doar pentru câteva clipe. Știam că eu am ceva ce ele nu vor avea niciodată – mai multă minte, mai multe cunoștinte generale, mai multă îndârjire, mai mult curaj.

Invidioasă am fost uneori și pe cei care se puteau cocoța mai repede decât mine într-un post călduț la job. Îmi era ciudă, căci știam că nu toți au ajuns acolo pe merit. Am luptat cu mine și am învins. Jobul nu este întreaga mea viață. Există viață (și încă multă) dincolo de serviciu.

Dar nu pot scăpa de invidia care mă cuprinde când văd că alții pot scrie mult mai bine decât mine. Când încerc să fac comparații, mă văd pe mine cu o ață în mână, jucându-mă cu o pisicuță. Mă uit și spre ei. Văd dresori cu biciul de mătase strâns pe pumn, stăpânind pe deplin niște feline fioroase – cuvintele. Cum să nu fiu invidioasă?

Tot legat de invidie, m-am întrebat mereu și încă o mai fac uneori. Oare ce simte o femeie însărcinată cu gemeni? Are ea în suflet teama că va exista invidie și concurență între copiii ei, cum se întâmplă deseori între frați? Sau e convinsă că se vor iubi așa cum numai gemenii știu să o facă?

S-ar putea să îți placă sau să îți fie de folos și aceste articole:

Cum știi care sunt poveștile cu adevărat importante?

Fiecare acțiune are cel puțin o consecință

Ce face femeia când copiii cresc? Prizonieră în casă

Risipire

Cum să scrii un roman de succes – sfaturi utile

Nu uita că mă găsești și pe:

Tot ce trebuie să știi despre invidie se găsește în linkul de sus, scris cu roșu.

Poză cu una dintre pisicuțele mele, Ursula cea năzdrăvană. Astăzi s-au împlinit șase ani de când a intrat în viața noastră. Ar trebui să mă invidiați, căci este o felină deosebită, extrem de inteligentă și iubitoare.

 

Tot ce trebuie să știi despre invidie