Când am venit pe lume, ai mei locuiau într-un apartament micuț și rece, undeva în pustietate, acolo unde tata avea jobul, la o unitate militară. Vreme de peste doi ani mi-a fost “acasă” acel apartament. Nu exista o “camera copilului”. Locuiam într-o valiză. Știu, sună amuzant, dar chiar așa a fost. Oare din acest motiv îmi place atât de mult să călătoresc?

Voi puteți cumpăra pătuțuri pentru camera copilului de pe site-ul BeKid.ro. Ai mei nu au avut pentru mine nimic. Mă înveleau cu pături aspre de armată, care ciupeau pielea. Mă îmbrăcau cu hăinuțe primite de la vecinele care aveau copii mai mari. Mama, femeie de oraș, habar nu avea să facă focul. Odată la câteva ore, tata trimitea un soldat să mai arunce două brațe de lemne pe foc, ca să nu murim de frig.

Pentru camera copilului găsești astăzi tot ce îți trece prin cap și de multe ori chiar și ce nu ți-ar fi trecut prin cap. Ai mei aveau în camera noastră un covor de iută macinat de vreme și un scaun de bucătărie care fusese cândva vopsit verde. Acum poți găsi pentru camera copilului fotolii balansoar, leagăne și covoare pe care au fost imprimate personaje din desenele animate.

Poți găsi chiar și diverse tipuri de protecție din poliuretan pentru muchii și colțuri, ca bebelușul să fie apărat când începe să mișune prin cameră. Singurele mele protecții au fost capul tare :D și talentul de a învăța din greșeli să evit zonele periculoase. Nu te sfătuiesc să lași copilul să învețe singur. Învelește colțurile și muchiile dacă vrei să își păstreze dințișorii în gură și capul întreg.

În magazinul online BeKid.ro poți găsi până și tapet pentru camera copilului. Povești cu zâne, scene amuzante din desenele animate, culori vesele și poze cu animale, pe toate le găsești aici. Mi se pare amuzant astăzi să compar cu situația de acum aproape 50 de ani, însă este ca o lecție din care toți învățăm. În camera unde dormeam, oricât ar fi zugrăvit ai mei, din timp în timp ieșeau pe zid niște desene interesante formate de igrasia unei clădiri vechi și neîntreținute bine.

Nu aveau ai mei nici măcar o lampă de veghe, să vadă dacă mai respir în somn. Când se stingea lumina în cameră, totul se cufunda în beznă. Riscai să nu te găsești nici pe tine, dacă te căutai. Îmi imaginez cât se chinuia biata mama și cât se enerva când trebuia să se ridice noaptea din pat ca să mă schimbe sau să îmi încălzească laptele. Astăzi părinții au la dispoziție lămpi de veghe, interfoane pentru bebeluși, tot felul de baby monitoare prin care își pot supraveghea copiii.

După doi ani de trăit în condiții proaste, ai mei au reușit să cumpere un apartament mare la Ploiești. Aveam, în sfârșit, o cameră pentru un copil. Nu existau pe atunci atât de multe lucruri frumoase și utile cu care să mobilezi camera copilului, dar tot mi-au făcut un spațiu deosebit. Era o cameră luminoasă, bine aerisită, curată și colorată, numai bună pentru o fetiță de câțiva anișori.

Tot ce îți trebuie pentru camera copilului găsești pe BeKid.ro. Nu aștepta până când crește. Oferă-i din prima clipă a vieții tot ceea ce îi trebuie, ca să aibă un start bun. Adu-ți aminte cum trebuie să fie camera copilului:

-luminoasă

-călduroasă, dar nu excesiv

-bine aerisită

-curată

-mobilată

-sigură

-cu toate accesoriile necesare la îndemână.

Ai tot ce îți trebuie pe BeKid.ro ca să faci dintr-o cameră obișnuită una absolut uimitoare, în care copilul tău să se simtă ca într-o poveste, ca într-un basm. Oferă-i această plăcere copilului tău, te rog!