De multe ori am avut senzaţia că o singură viaţă, chiar şi trăită până la adânci bătrâneţi, nu este de ajuns pentru a face toate lucrurile despre care am auzit, văzut sau crezut că merită să fie făcute. Au fost şi lucruri mărunte, aparent fără importanţă, pe care le-am făcut şi care mi-au adus atâta satisfacţie, încât m-am topit de plăcere şi mi-am dorit să repet experienţa. Pentru că uneori consider că ce este prea mult strică, am ales să vorbesc doar despre zece din cele douăzeci de “lucruri pe care nu le-am făcut niciodată, totuşi lucruri pe care le consider demne, interesante, utile, posibil chiar şi plăcut de îndeplinit”, din leapşa creată de Rudolph şi ajunsă la mine prin intermediul lui Vladen (hi, hi, merci!).

1. Nu am făcut niciodată voluntariat, deşi mi-a trecut de câteva ori prin cap. De curând am descoperit că nu sunt singura din neam care a avut asemenea gânduri. Una dintre verişoarele mele din America este voluntar la o organizaţie pentru protecţia copiilor abuzaţi.

2. Nu am schiat niciodată, deşi sunt convinsă că alunecarea pe zăpadă cu viteză, în aerul rece al muntelui, poate oferi o senzaţie unică de libertate.

3. Nu am încercat niciodată să fac ruladă cu mac, deşi sunt înnebunită dupa gustul acestui preparat, care îmi aminteşte mereu de mătuşa mea din Carei.

4. Nu am citit Biblia. Nu pot!

5. În afară de română şi italiană, nu ştiu să scriu bine în nici o limbă străină (reţineţi că am spus bine, nu foarte bine).

6. Nu am cântat niciodată la karaoke.

7. Nu am încălţat niciodată ghete de kangoo jumps, dar într-o zi o voi face.

8. Nu am acceptat niciodată să intru într-o aventură de o noapte, din care să dispar dimineaţa ca şi cum nu am trecut vreodată pe acolo, cu toate că am avut această fantezie.

9. Nu am făcut nici un obiect din lut, deşi am avut ocazia şi chiar mi-am dorit.

10. Nu am vizitat Parisul, cu toate că este o experienţă pe care nimeni nu ar trebui să o rateze.

 

Dacă nu v-aţi plictisit încă, urmează să citiţi despre zece lucruri mărunte care îmi stârnesc valuri de plăcere. Ele vin ca răspuns la o leapşă făcută de Kadia acum o lună.

1. Ador să merg desculţă prin noroi, prin iarbă, pe nisip, prin apa caldă rămasă pe stradă după o ploaie scurtă de vară.

2. Mi se topeşte inima când văd bucuria unui câine la întoarcerea stăpânului. Este unul dintre motivele pentru care regret că locuiesc la bloc. Îmi este dor în fiecare zi de Sultan.

3. Îmi place ca dimineaţa să mi se servească la pat cafeaua fierbinte. Nici asta nu mi se mai întâmplă de când m-am obişnuit să deschid calculatorul imediat ce fac ochi.

4. Îmi place să ascult poveşti spuse de oamenii bătrâni de la sate, depănate într-o română stâlcită.

5. Ador mirosul bebeluşilor.

6. Iubesc să mă cufund în paginile unei cărţi bune şi să mă contopesc cu personajul preferat.

7. Îmi place la nebunie primul fum de ţigare al zilei, tras adânc în piept.

8. Îmi place să scriu noaptea, în liniştea casei, atunci când nimic nu mişcă. Nici asta nu mi se întâmplă prea des.

9. Ador senzaţia lăsată de cearşaful mătăsos pe pielea goală.

10. Îmi place să mă plimb prin păduri întunecoase, să calc pe frunze uscate şi să îmi imaginez că aş putea întâlni spiriduşi. :)

 

Mi-ar plăcea să preluaţi această leapşă, din care să afle şi alţii care sunt lucrurile pe care nu le-aţi încercat încă şi care sunt cele ce vă fac să vă topiţi de plăcere.