Daca ne gandim ce oras este cel mai important din tara, cu siguranta Bucurestiul este cel mai des raspuns oferit. Fiind capitala, Bucurestiul atrage companii si organizatii din diverse domenii, un numar mare de evenimente si este un oras foarte mare. Pe de alta parte, insa, Bucurestiul prezinta si nenumarate dezavantaje precum costul ridicat al spatiilor imobiliare sau faptul ca este foarte aglomerat.

Din aceste motive, am cautat sa facem o analiza asupra oraselor din perspective mai diferite. Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa faca o schimbare, vom prezenta o lista de 5 orase, nu neaparat in ordinea nivelului de trai, dar care ofera o accesibilitate si un nivel de calitate al vietii ridicat.

1.Cluj-Napoca

Orasul Cluj-Napoca este unul dintre orasele care au cunoscut o puternica dezvoltare in ultima perioada de timp. Precum majoritatea oraselor importante, acesta este un centru universitar foarte mare. Cu numeroase parcuri si locuri de distractie, Clujul este un oras potrivit pentru familiile care au copii si pentru tineret in general.

Cu o rata a somajului de doar 2%, Clujul prezinta o diversitate de job-uri, in special cele din domeniul IT. Conform datelor furnizate de Directia Regionala de Statistica Cluj, salariul mediu net in luna mai a fost de 2316 lei. Tot aici se regaseste si un puternic aeroport, ce face usor legatura cu spatiul exterior Romaniei.

2.Brasov

Situat in inima Transilvaniei, Brasovul este un oras ce ofera deschidere spre orice zona din tara. Recunoscut pentru bogatia naturala de care are parte, in vecinatatea orasului s-au dezvoltat numeroase statiuni turistice. Spre deosebire de spatiul litoral, in Brasov numarul de turisti este destul de ridicat pe toata perioada anului. Pretul unor apartamente noi in Brasov de vanzare este unul foarte rentabil si accesibil. Nivelul de trai ridicat, diversele obiective turistice si locatia sunt avantaje ce fac din Brasov unul dintre orasele in care merita sa traiesti.

3.Timisoara                                                         

Purtand numele raului care trece pe langa oras, Timisoara este una dintre cele mai importante localitati din vestul Romaniei. De asemenea si raul Bega isi face simtita prezenta prin centrul orasului, fiind un punct de agrement si cu interes pentru amatorii de canotaj. Acesta este un oras deosebit de curat si linistit, important centru universitar si are numeroase parcuri, astfel ca nu poate lipsi de pe aceasta lista.

4.Sibiu

Capitala culturala europeana in anul 2007, Sibiul este un oras foarte bogat din punct de vedere cultural. Pentru cei care isi doresc un stil de viata linistit, cat si pentru cei care sunt mai activi si iubesc plimbarile pe munte, Sibiul poate sa le ofere aceste lucruri. Centrul vechi este puternic influentat de cultura germana, fiind un punct important al colonistilor sasi. De asemenea, Muntii Fagarasi, lacul Balea si Transfagarasanul sunt in imediata apropiere. Cu o rata mare de investitii straine, Sibiul este situat in primele orase din punct de vedere economic.

5.Iasi

Cunoscut ca si capitala a Moldovei, Iasiul este unul dintre cele mai importante orase din aceasta regiune. Fiind un puternic centru universitar, acesta a cunoscut o dezvoltare puternica in toate domeniile, de la industria imobiliara, la industria farmaceutica, turism si pana la importante centre comerciale. Oferta de locuri de munca este una foarte diversa. Iasiul este un oras ce ofera tinerilor posibilitatea de a se distra si de a se dezvolta.

Recent deschis, aeroportul din Iasi a reusit sa lege importante legaturi cu orase importante din Europa, fiind foarte accesibil, atat pentru turisti cat si pentru investitori.

maurer-imobiliare

homepage-before-after-slider2

monitor3-avantgarden-sb-1