In prezent, orice persoana depune destul de mult efort pentru a se dezvolta si pentru a fi cat mai aproape de scopul dorit. Unii opteaza pentru sport, altii picteaza, in timp ce unii danseaza, devin voluntari sau pur si simplu prefera sa se delecteze cu lecturi de calitate.

Cititul este una dintre activitatile favorite a multor persoane si mereu lectura a fost considerata o modalitate excelenta de dezvoltare si de largire a orizonturilor. In timp ce unii vor sa citeasca pentru dezvoltarea lor profesionala, altii au descoperit ca lectura este o maniera excelenta de a se apropia de divinitate.

Nu putini au fost scriitorii care au vorbit in romanele lor despre forta credintei si importanta apropierii de Dumnezeu. Crestinismul a evoluat de-a lungul timpului si a surprins diverse forme si lupte, in functie de perioadele si culturile vremurilor. Astazi, in schimb, crestinilor le revine obligatia de a cunoaste toate aceste aspecte si de a se apropia mai mult de spiritul credintei prin cartile ce au ramas drept marturii.

Romanele crestine sunt modalitatea excelenta prin care ne sunt prezentate diverse lumi si povesti impresionante, toate avand ca scop final deschiderea omului fata de Dumnezeu. Libraria Maranatha a pregatit un top cu cele mai indragite romane crestine si care ar trebui citite de orice persoana.

  1. Quo Vadis

Titlul romanului isi gaseste inspiratia in una din legendele medievale din vremea persecutiilor lui Nero impotriva crestinilor care se aflau in Roma, care il prezenta pe apostolul Petru ce fugea din cetate pentru a-si salva viata. Pe drum il intalneste pe Iisus si il intreaba „Quo vadis?” (Unde mergi, Doamne?), iar Iisus ii raspunde ca la Roma pentru a fi rastignit din nou. Rusinat de propria lasitate, Petru se intoarce la cetate.

Romanul infatiseaza puterea romana reprezentata de Nero care avea putere de viata si de moarte asupra supusilor sai si se opunea credintei crestine care era impartasita cu precadere de plebe. In vreme ce puterea militara si politica a Romei se afirma prin violenta si desfrau, puterea spirituala este prezentata in smerenie, bunatate si dragoste curata.

  1. Mandrie si prejudecata

Scriitoarea Jane Austen prezinta un roman care slujeste unui singur scop, acela de a reda povestile de dragoste si familie, despre credinta si despre integritate morala.

Pastrarea si promovarea celor mai frumoase si curate valori morale la cumpana dintre secolele XVIII si XIX sporeste dorinta cititorului de a-si crea o viata curata si linistita, in conformitate cu cerintele crestine.

  1. Ben-Hur

Romanul prezinta un univers captivant care reinvie in mintea cititorului prin locurile si obiceiurile specifice lumii antice, dar reuseste sa dea si viata unor personaje pline de complexitate. Este o poveste legata de prietenie, dragoste, tradare, razbunare, dar si mantuire, toate fiind impletite in destinul lui Ben-Hur si al familiei sale, iar dincolo de toate acestea se va zari chipul lui Hristos.

Lectura este o maniera excelenta prin care omul poate cunoaste mai multe lucruri despre tot ce a fost si este, iar atunci cand scopul fiintei umane este acela de a ajunge cat mai aproape de mantuire, unele carti pot fi de un mare ajutor.