Ai strâns vreodată bani fără să ştii pentru ce îi strângi? Eu da. Ori de câte ori a fost posibil am pus surplusul deoparte, pentru zile mai puţin bune sau pentru o zi bună de tot. De această dată am strâns toţi şi, de comun acord, am decis să o cumpărăm. Nici măcar nu am căutat-o prea mult. Ştii şi tu cum e cu dragostea la prima vedere. Ajunşi la magazin, am constatat că nu o aveau pe stoc. De fapt, dacă e să fiu sinceră, tot magazinul părea cam gol. Nici urmă de clienţi. Am ales alta. Purta un nume asemănător şi se pricepea să facă aceleaşi treburi. Nici ea nu era pe stoc, dar o puteau trimite joi. Am plătit, am primit un bonuleţ pe post de factură, am plecat. 

S-a făcut joi. Urma să rămân singură acasă, aşa că ne-am grăbit să facem planuri. Le dau băieţilor un bacşiş pentru deranj, o las pe hol până vin ai mei acasă, chemăm pe cineva să o instaleze şi gata. În ultima clipă, atunci când “băieţii” m-au anunţat că urmează să ajungă la mine, ai mei s-au gândit că ar fi bine totuşi să am pe cineva cu mine. Ok, să vină cumnatul să mă ajute. Zis şi făcut. În sinea mea mă tot întrebam de ce a trebuit să îl deranjăm. Sună interfonul. Deschid, emoţionată. Se emoţionează şi Bruno văzând cale liberă spre iarba verde. Îl prind cu greu pe trepte, chiar în faţa “băieţilor” îngroziţi de namila ce aleargă fioroasă spre ei.

Bag câinele în casă. Revin la uşă cu factura. Între timp urcă şi “băieţii” cu produsul meu, cu noua mea dragoste. Verifică bonuleţul, dau din cap că da, îmi întorc spatele. Mă uit lung după ei. Ei nu se uită înapoi. Nici salut!, nici …te-n… Măcar am scăpat de grija bacşişului. Livrarea a fost efectuată cu succes, iar “băieţii” sunt liberi. Liberă sunt şi eu să las ditamai maşina de spălat pe holul scării sau să mulţumesc soţului meu că l-a trimis pe cumnatul pentru orice eventualitate. Mă uit năucă în gol şi mă întreb ce mama naibii făceam dacă aş fi fost singură-singurică pe lume. Cine îmi băga în casă maşina de spălat?

masina-de-spalat-beko-768x1024

Morala? Ţine un bărbat lângă tine pentru orice eventualitate! :D