Skip to main content

Țigările electronice

Săptămâna trecută, pentru prima dată în viața mea de fumător, am făcut ceva ce nu aș fi crezut vreodată în mod serios că voi face. Ne-am dus în weekend la niște prieteni să jucăm rummy, să ne relaxăm, să povestim și să revedem vechi prieteni, abia întorși din occident. Două mese așezate în sufragerie, pline de jucători mai mult sau mai puțin pricepuți, pahare de suc și… descoperirea că toți aveau tigarile electronice aprinse.

Eram singura persoană din încăpere care fuma Pall Mall negru și care deranja, cu fumul ei, pe toată lumea. Mai mult de rușine la început, apoi din pură plăcere, am încercat ”bețele lor de plastic”, țigările electronice, și am descoperit că nu sunt rele, dacă alegi aroma potrivită. Mi-au povestit că în străinătate, un pachet de țigări a trecut de 6 euro și că asta i-a făcut să se orienteze spre ceva mai ieftin și, după părerea lor, mai sănătos.

Le-am amintit că nici la noi nu sunt mai ieftine țigările. Problema românilor este că au salariile mult mai mici decât ale occidentalilor, ceea ce face ca țigările electronice să fie o alternativă potrivită pentru fumătorii înrăiți, care nu pot renunța definitiv la acest viciu. Vorbeam, vorbeam, și fără să îmi dau seama trăgeam cu sete din țigara electronică oferită de gazdă, răspandind în cameră un parfum deosebit. Începuse să îmi placă.

Le-am cerut detalii despre accesoriile necesare, despre baterii, despre tot ce mai auzisem și eu în legătură cu țigările electronice, iar ei s-au grăbit să îmi explice cum funcționează, care sunt beneficiile pe care le aduc acest țigări, ba chiar am aflat o poveste despre un prieten care, tot fumând țigări electronice, a ajuns să rărească încet, încet doza, ca într-un final să se lase complet de fumat, fără nici un efort. Nu este ăsta visul fiecărui fumător înrăit, care își dă seama că își distruge sănătatea și își arde banii?

Prietenii noștri vorbeau despre E-lichid și eu mă întrebam în gând ce cantitate de nicotină aș alege pentru țigările mele, dacă m-aș decide brusc să renunț la țigările clasice, în favoarea țigărilor electronice. Probabil cantitatea maximă, am rostit cu glas tare, iar asta i-a făcut pe prietenii mei să zâmbească înțelegător. Toți fumătorii înrăiți au tendința de a începe cu doza maximă considerată nepericuloasă pentru organismul uman, după care își dau seama că este mult prea tare pentru ei, că puțini sunt cei ce o suportă.

Prietenii mei, deși locuiesc în majoritatea timpului în occident, își fac provizii când vin în țară, comandând tot ce au nevoie de pe site-ul tigaraelectronica24.ro. Probabil tot de acolo îmi voi comanda și eu, atunci când mă voi decide să fac acest pas.

17 thoughts to “Țigările electronice”

 1. Sincer am avut si eu o perioada cand m-am prostit cu aceste “bete” dar nu iti ofera aceiasi placere ca la o tigara.. daca cineva poate sa se lase de tutun pentru tigara electronica inseamna ca poate sa se lase de tot de fumat!
  Eu dupa aproximativ 6 ani de cand fumez am reusit sa ma las de fumat ascultand o melodie..

 2. Citisem undeva că nici țigările astea electronice n-ar fi chiar așa de sănătoase… ba unele studii zic că ar fi chiar mai periculoase decât cele normale. Având în vedere că nu se cunosc efectele pe termen lung, eu nu cred că sunt chiar așa de sigure cum le laudă multă lume.

 3. Ar trebui să văd care este oferta acestui site că poate mă voi decide şi eu să fac acest pas. Nu aş putea să spun de ce, dar săptămâna trecută am fumat ceva mai puţin decât de obicei. Ce n-aş da să se menţină nelămurirea asta. Nici măcar nu îmi propusesem.

 4. Parerea mea este aceeasi ca a prietenilor tai : tigarile electronice sunt o alternativa mai bune din multe puncte de vedere , fata de tigarile normale.In primul rand se evita fumul si , mai ales , mirosul.In al doilea rand sunt mai putin invazive , adica ii scuteste pe cei din jur sa fumeze ” la gura a doua”.In al treilea rand , si nu ultimul , se scutesc niste bani arsi! Si-as putea continua…. :)
  Nu , eu nu mai fumez de aproape 7 ani , insa barbatul meu fumeaza electronica de 7 ani…si,ce sa zic? , e mult mai altfel…..dupa cum enumeram mai sus! :)

 5. Și eu sunt pe electronică de 5 zile. Doar că o consider un nou pas spre renunțarea definitivă și nu iau niciun moment în calcul să le înlocuiesc pe cele „clasice” cu astea „electronice”.

 6. N-am încercat niciodată ţigări electronice, dar probabil că aş face ca o cunoştinţă care vrea să se lase cu ajutorul lor, aşa că acum fumează ţigări obişnuite tot atâtea ca înainte, dar în plus trage nicotină şi de la ţigara electronică…

 7. E un trend, pot spune! Mai ales cand se spune si este varianta cea mai ieftin si sanatoasa la tigarile clasice. Am vazut multa lume ca inlocuieste tigara clasica cu cea electronica si mi-am pus intrebarea, unde gasesc? Acum am raspunsul!!!:)

Leave a Reply