Mi s-a întâmplat de puține ori, în viața mea de fumător, să îmi doresc să renunț la țigări. Îmi place să fumez, îmi place aroma fumului ce se răspândește în bucătărie și se amestecă subtil cu aburul parfumat al cafelei, îmi place până și faptul că țigara îmi dă sentimentul că fac ceva, atunci când stau de fapt degeaba. Tot ea este cea care îmi dă motive să mă odihnesc, atunci când mă simt mult prea aglomerată de treburi.

Cu toate astea, în perioada ce tocmai a trecut, de multe ori m-am gândit cât de bine mi-ar fi fost dacă aș fi putut renunța la țigări, dacă nu aș mai fi cheltuit atâția bani pentru viciul meu, dacă aș fi avut măcar o țigară electronică, pentru a nu mai irosi banii familiei în ritmul în care obișnuiesc să o fac. Nu știu dacă voi putea renunța definitiv la țigările obișnuite, dar am de gând să nu repet experiența de luna trecută.

Mi-am propus să îmi cumpăr țigări electronice de la Sailebao.ro, atât pentru că voi scăpa de mirosul greu din bucătărie, pe care soțul meu aproape că nu îl mai suportă, de când s-a lăsat de fumat, cât mai ales pentru zilele negre, în care am senzația că risipesc prea mulți bani pe țigări. Dacă aș avea o tigara electronica în casă, mi-aș putea permite să fac altceva cu banii, căci oricât de mult aș fuma, investiția într-o țigară electronică mă poate scăpa de niște cheltuieli.

Sinceră să fiu, în sinea mea trag mari speranțe că fumând țigări electronice aș putea ajunge chiar să mă las de fumat definitiv, așa cum li s-a întâmplat și altora. De câte ori mă gândesc la acest aspect, încep să îmi fac socoteli și planuri, să îmi imaginez cum ar fi viața mea fără fum de țigară, fără bani cheltuiți inutil și ajung până în punctul în care acești bani ar fi investiți în vacanțe petrecute în locuri la care de multe ori am visat sau în obiecte ce mi-ar face traiul de zi cu zi mai comod.

Primul gând care îmi vine în minte este legat de grădina botanică din Cluj, pe care îmi doresc atât de mult să o vizitez. Dacă aș fuma timp de o lună de zile țigări electronice, diferența de bani mi-ar ajunge să fac un drum până la Cluj. Dacă aș fuma două luni țigară electronică, diferența de bani m-ar ajuta să îmi cumpăr un televizor nou… Cam așa arată planurile mele, făcute în ceas de noapte, atunci când realizez că trebuie să mă las de fumat sau măcar să cheltui mai puțini bani pe acest viciu ce mă înrobește.

Am nevoie de încurajările voastre, de poveștile voastre legate de acest subiect, de mărturiile voastre, pentru a-mi lua inima în dinți și a trece de la vorbe la fapte, căci multe aș vrea să mai fac în această viață…