Mi-am dezamăgit crunt nişte posibili viitori cititori

Text argumentativ- Familia de bloggeri. În opinia mea, jocul făcut de nenea google nu este deloc cinstit. Scriu pe blog de un an, am adunat în tolba cu poveşti puţin peste 700 de articole. Am abordat diverse subiecte. M-am implicat mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată că o voi face. Drept răsplată, nenea google îmi trimite zilnic vreo 30 de vizitatori, majoritatea în căutare de cai verzi pe pereţi.
evomag.ro
În primul rând, să vă dau un exemplu. Ieri am avut vreo 15 căutări, una mai plictisitoare ca alta. “Am găsit card”. “Generaţiile în conflict”. “Iubesc tot ce e frumos”. “Praf alb pentru julituri la bebeluşi”. “Șabloane peste”. “Schema tehnologică de obţinere a brânzei topite cu smântână”. Din tot ceea ce s-a căutat, pe blogul meu nu există răspuns la nimic. Mi-am dezamăgit crunt nişte posibili viitori cititori. Am convingerea fermă că nu se vor mai întoarce la mine.  :)

Familia influenţează tinerii în alegerea unei profesii

În al doilea rând, băiatul meu şi-a făcut anul trecut blog. A scris 16 articole şi l-a abandonat. S-a plictisit repede de ceva ce nu i se potrivea. Sâmbătă a vrut să vadă ce mai face blogul lui şi a răscolit statisticile. Mare surpriză! Nenea google i-a trimis peste 800 de vizitatori. Aceștia au stat cel puţin câte 15 minute pe blogul lui. Probabil pentru a copia unul dintre articole. Era un text argumentativ, cu tema “Familia influenţează tinerii în alegerea unei profesii”. Un text aruncat la repezeală, cu ceea ce îşi mai amintea că a scris în clasă.

Spunea în acel text că părinţii au experienţă de viaţă şi pot fi îndrumătorii ideali pentru tinerii dezorientaţi, care nu ştiu încotro să îşi îndrepte paşii. Tineri care nu au practicat nici o profesie şi nu ştiu ce domeniu de activitate şi-ar putea alege. Menţiona faptul că părinţii sunt cei care ar trebui să îşi împărtăşească din cunoştinţe. Să le explice copiilor avantajele, dezavantajele şi responsabilităţile fiecărei profesii, astfel încât tinerii să poata alege în cunoştinţă de cauză.

O mare influenţă în alegerea unei profesii o poate avea şi şcoala

Amintea şi faptul că unii părinţi au idei fixe, preconcepute şi încearcă să le impună copiilor părerile lor, mai mult sau mai puţin bune. Astfel, adolescenţii vor rămâne mereu nişte marionete, la bunul plac al genitorilor şi vor suferi profesând o meserie care nu îi atrage, care nu li se potriveşte. Menţiona şi faptul că aceşti adolescenţi se vor transforma în adulţi nemulţumiti de ei, de viaţa lor, poate fără dorinţe şi păreri proprii.

Completam eu ideea într-un comentariu, spunând că o mare influenţă în alegerea unei profesii o poate avea şi şcoala, care ar trebui să colaboreze cu părinţii, prin profesori şi diriginţi. “Ei ştiu la ce materii se descurcă bine copilul şi pot veni cu sfaturi utile. Tot şcoala este mai în măsură să organizeze vizite în diverse instituţii, pentru ca elevul să îşi dea seama de ce anume se simte atras.

Ar mai fi fost multe de spus pe această temă. Copiii vor fi întotdeauna influenţaţi de părinţi, de comportamentul pe care părintii îl au. Dacă adolescentul vede că mama stă toata ziua pe blog, ori va pune şi el joaca pe primul plan, nepăsător faţă de sfaturile primite, ori va înţelege că mama greşeşte şi va avea o atitudine complet diferită, va lupta pentru a fi mai presus decât ea…”

Nenea google nu joacă deloc cinstit

În concluzie, nenea google nu joacă deloc cinstit. În mine s-a trezit invidia… Un blog abandonat, cu doar câteva articole pe el, scrise de obicei noaptea, între două partide de LOL, este mai bine văzut de google decât unul pe care sunt scrise două articole pe zi… Text argumentativ- Familia de bloggeri. :)