Este foarte important de stiut cat de mult poate influenta alimentatia starea noastra de spirit si activitatea pe care o desfasuram zi de zi. In functie de alimentele pe care le consumam, cantitatea lor si felul in care le combinam, putem sa fim capabili de o activitate fizica mai intensa sau putem fi lipsiti de energie.

Din acest motiv este important de cunoscut care sunt cele mai potrivite alimente pe care sa le consumi atunci cand te simti fara vlaga.

Alimentele bogate in vitamina C

Sursele bogate in vitamina C sunt foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a activa organismul si de a-l face mai energic. Din randul acestor se pot enumera in special citricele. Cele mai bune exemple sunt portocalele, mandarinele sau graprefuit-ul. Datorita continutului bogat in vitamina C, acestea reprezinta si o foarte buna solutie pentru a imbunatati sistemul imunitar.

Cafeaua

Aceasta este probabil una dintre cele mai populare alimente consumate pentru a recapata energia necesara pentru activitatile cotidiene. Pentru foarte multe persoane cafeaua este primul aliment care este consumat dimineata si care este cunoscut pentru substanta activa, numita si cofeina.

S-a demonstrat faptul ca aceasta substanta, cofeina, daca este consumata, va creste capacitatea de concentrare si poate preveni anumite boli cum ar fi: infarctul, dementa sau chiar cancerul. Se recomanda ca aceasta sa fie folosita doar dimineata, pentru a mentine echilibrul organismului si pentru a avea apoi parte de un somn linistit pe timpul noptii.

Mierea de albine

Putine alimente pot prezenta atat de multe beneficii pe cat ofera mierea de albine. Cunoscuta pentru capacitatea sa de a creste imunitatea (stimuleaza metabolismul si ajuta sistemul digestiv; prezinta propolis si acesta are un puternic rol antibacterian; previne cancerul; regleaza productia glandelor endocrine), mierea de albine este una dintre cele mai bune solutii si atunci cand esti lipsit de energie.

miere-de-salcam-11-1

Fiind bogata in vitamine (C, A, D, K, B) dar si minerale (magneziu, potasiu, fosfor, calciu), mierea de albine este o foarte puternica sursa de energie pentru organism. Daca esti dornic sa ai parte de o miere de albine de calitate iti recomand cu incredere site-ul www.apis-donau.ro .

miere-poliflora-3-1

Ciocolata neagra

Un alt ingredient ce poate face minuni este reprezentat de cacao. Aceasta este folosita pentru a realiza ciocolata, una dintre cele mai indragite gustari cunoscute. Avand un continut mai mare de cacao, ciocolata neagra este o foarte buna sursa de energie.

Totodata, ciocolata mai prezinta foarte multe beneficii si pentru psihic, fiind o foarte buna metoda de a alunga stresul si de a creste capacitatea de concentare.

Apa

Atunci cand organismul este lipsit de energie, poate fi si din cauza deshidratarii. Cu siguranta ai resimtit macar o data acea senzatie puternica de sete si in care orice efort era puternic amplificat. Din acest motiv, este important ca sa te hidratezi in permanenta si sa ii oferi organismului ceea ce are nevoie, deoarece apa este un element esential si indispensabil.

Asadar, acestea sunt o mica parte dintre alimentele care te pot ajuta sa te revigorezi si sa devii ceva mai activ.