Skip to main content

Te recunosc, omule!

Sunt gălăgioși. Mă deranjează amenințarea pe care o simt dincolo de vorbele lor. Urc pe canapea, într-o încercare de a vedea în noapte. Mârâi și latru, preventiv. Apoi o aud pe mami. E în grupul care se apropie de geam. Uit de orice altceva. Mârâitul se transformă într-un amestec de râs și plâns. Iar ai plecat fără mine! Vino mai repede, să îți pot sări în piept, să te mușc de mâini, să te cert și să te pup. Se deschide ușa. Adulmec. Privesc. Scâncesc. Alerg. Revin. Mă încurc printre picioarele oamenilor, neștiind de care să mă bucur mai întâi, pe care să îl salut, cu care să mă joc. Mă opresc brusc. Sunt de-a dreptul bulversat. Alături de mami și de prietenii ei îl descopăr pe el. Dezvelesc buza și mârâi amenințător. Dau timid din coadă și îi miros mâinile. Mârâi iar. Mesajul meu e clar:

-Să nu crezi că te-am uitat. Ești cel care mă prindea de nas când eram mic. Râdeai când dădeam semne de slăbiciune. Mă forțai să merg în lesă. I-ai învățat să mă dea afară din bucătărie când mănâncă și să nu îmi permită accesul la canapea. Dar tot tu ești cel care s-a jucat cu mine așa cum nu s-a mai jucat nimeni. Să nu crezi că te-am uitat. Încă nu îmi dau seama dacă îmi ești prieten sau dușman. Mârâi când întinzi mâna spre mine. Aproape că leșin de fericire când îmi rostești numele. Te recunosc, om venit de peste mări și țări. 

*

Fetiță. În jur de șase anișori.
-Cum îl cheamă?
-Bruno.
-Mușcă?
-Nu, nu mușcă.
Încurajată de spusele lui Mihai, s-a apropiat rapid, a ridicat piciorul și a încercat să îl lovească peste bot pe Bruno. Tatăl ei o urmărea tăcut. Mihai nu a răbdat și i-a spus:
-Câinele nu mușcă, dar dacă fetița ridică piciorul și îl lovește, nu răspund pentru reacția lui.
Tatăl, trezit din amorțeală, a ridicat palma și a lovit fetița. 

*

-Ionuțe, tu ești un tip tare mișto, dar uneori îmi vine să te prind de cap și să te lovesc de pereți, îi spun(e Vienela) copilului. Cum să dai 1500 de lei pe o placă video, măi?
-Fix așa cum dați și voi niște sute de lei lunar pentru “mânca-i-ar tata coițele lui de cățel”.

*

Dă-mi inima ta! i-am șoptit lui Miți când mami nu era atentă. M-a refuzat, așa că i-am furat inima. Bucata de inimă de vită din care se înfrupta singură. Acum mă plâng de dureri de burtă.
Concluzie: Mai bine să mi se spună câine fără inimă, decât să am inima în stomac.

*

Băiii, cică vor să mă trimită în Hawaii! Nu vreau coronițe, nu vreau ghirlande, nu vreau Hawaii! De fapt, dacă mă uit în oglindă, parcă încep să îmi placă pregătirile pentru Hawaii.

caine cu coronita

O voce îmi șoptește:

Aventurile lui Bruno pot continua la fel de bine și aici. Rottweiler sau maidanez, tu rămâi oricum singurul și cel mai haios câine al spitalului 9, secția agitați.

caine care urla

PS: Mă hrănesc cu flori și like-uri.

Comments
 • Matilda August 4, 2016 at 9:20 am

  Aş lăsa un like aici, dar nu ştiu unde să-l pun. 🙂

  • Vienela August 4, 2016 at 9:30 am

   Cred ca se poate multumi domnisorul Bruno si cu un comentariu. Butoanele de mai sus sunt numai pentru share. 😀

 • cristina dragomir August 4, 2016 at 9:22 pm

  like-urile le dam pe facebook dar florile pentru Bruno la ce adresa le trimitem? 😀

  • Vienela August 8, 2016 at 7:37 am

   Strada Sperantei, la parter. 😀 Multumim anticipat! :*

 • Codul genetic al câinelui | Iubesc Viaţa August 8, 2016 at 7:21 am

  […] de un câine jucăuș, o curte înverzită și o găleată cu apă rece. Restul vine de la sine. Câinele, urmând regula înscrisă în codul său genetic, va rupe cu dinții câte o frunzuliță sau un […]

 • rudia August 9, 2016 at 9:59 am

  păi și eu tot cu „like”-ul aș fi apărut… 😀

 • Claudia August 4, 2017 at 9:23 am

  🖒💐 🐶😚

 • Sorana Puia August 4, 2017 at 11:27 am

  Ce sa iti mai zic și eu…mai Brunicule…mai….esti tareeeee!!! Și ma-ta e la fel de tare ca tine ca reușește atat de frumos sa “iti capteze și reda” viata….

  • Vienela September 12, 2017 at 10:02 am

   Pai ai zis tu bine “Brunomuz”. 🙂 :*

 • Bunelul October 5, 2018 at 4:12 pm

  Poveste faina..Catel ..ce sa mai spun.tare fain.Doar o mica problema..Sufar de nervozitate acuta cand vad catei in lant sau cu zgarda de forta pusa “invers” Zgarda asta se foloseste cu colti,in anumite cazuri,si in poze,nu reiese ca ar fi asa ceva mare caz.In rest,toate cele bune

  • Vienela October 5, 2018 at 7:41 pm

   Am folosit zgarda in perioada cand simteam ca nu il mai pot controla, imediat ce a ajuns la maturitate. Reactioneaza foarte urat vede alti caini, mai ales daca sunt masculi de talie mare. Auzisem ca ar avea efect zgarda, insa Bruno era in stare sa isi taie gatul cu ea fara sa simta, asa ca am renuntat. Acum folosesc o zgarda cat se poate de obisnuita. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2094809883864090&set=a.1157609400917481&type=3&permPage=1
   Numai bine iti doresc.

   • Vienela October 5, 2018 at 7:47 pm

    Uite cum facea de la geam cand il vedea pe tanarul akita. https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=DIDwLZotl5M
    Imagineaza-ti cum facea pe strada cand se intalneau. M-a trantit de cateva ori la pamant – o data mi-a paradit genunchiul, a doua oara mi-am rupt un deget. 😀 Acum locuim in Scotia. Nu stiu prin ce minune, dar aici e tare cuminte. Rareori latra la alti caini si nici gand sa se mai repeada spre ei, sa isi doreasca sa ii faca praf.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.