Am văzut-o prima dată pe E. în ziua în care a împlinit un anişor. Era slăbuţă, cu pielea aproape transparentă, cu ochii mari, albaştri şi părul blond, numai cârlionţi. Era un înger  de fetiţă, cu privire senină şi zâmbet timid. Am îndrăgit-o imediat. Ionuţ avea pe atunci cam patru ani, era deja băiat mare. Îşi asumase rolul de protector faţă de gâza blondă.

Toţi copiii din bloc o plăceau, toţi ar fi vrut să se joace cu ea, să o ţină de mânuţă şi să o plimbe pe alee. Până în ziua în care mămica ei, încântată de atenţia cu care Ionuţ o trata, l-a rugat să o aducă în casă. De atunci, nici un copil nu i-a mai cerut voie mamei să plimbe fetiţa. Îi cereau voie băiatului meu, pentru că i se dusese până în celălalt capăt al blocului faima de bătăuş şi mare apărător al micuţei.

În faţa scării, o vecină, care era de seama lui Ionuţ, o ţinea în braţe pe E. El, mândru nevoie mare de rolul pe care îl primise, le-a spus că mititica trebuie să urce în casă, la mămica ei. Vecina nu s-ar fi dezlipit de păpuşica vie. L-a rugat pe Ionuţ să o mai lase puţin, dar fără succes. Ambiţioasă, a decis că nu îi va da drumul din braţe, ci o va duce chiar ea în casă. Atât i-a trebuit copilului meu. Ce a fost în capul lui, nici astăzi nu ştiu. I-a dat un pumn vecinei şi a liniştit-o.

De atunci, a fost nedespărţit de E. Unde plecam noi, mergea şi fetiţa. Când pleca E. cu mama ei undeva, îl plimbau şi pe Ionuţ. Mergeam cu ea să cumpere hăinuţe din second hand pentru păpuşi, îi făceam jucării, o tratam de parcă îmi era copil. Pe Ionuţ îl considera fratele ei mai mare. Mai târziu, când a plecat la şcoală, făceam temele cu ea, iar băiatul meu îi era bodyguard. Probabil a contat mult şi faptul că mă înţelegeam bine cu mama fetiţei.

Ne-am mutat, iar legătura dintre noi s-a mai slăbit… Acum aflu cu stupoare că este mămică. O mămică foarte tânără, foarte frumoasă şi sper că şi fericită. Mă voi duce să îi văd fetiţa, să o ţin în braţe, să o răsfăţ. Până atunci, caut disperată hainute bebelusi, caut jucarii, caut cadouri pentru ele, caut ceva deosebit, cu care să le încânt. Sfaturi? Ce v-ar plăcea să primiţi pentru bebeluşul vostru?