Se poate folosi ca înlocuitor al uleiului clasic, de floarea soarelui, și nu numai a acestuia, într-o varietate de rețete. Diferența o face însă gustul delicios redat acestora, precum și numeroasele proprietăți benefice pe care le are pentru organism. Uleiul de cocos este un superaliment vedetă, care nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie.

               În ce rețete poți să folosești uleiul de cocos?

Sau poate era mai potrivită o formulare care să vorbească despre cele care nu îl pot avea ca ingredient. Iată câteva moduri în care poți consuma uleiul de cocos, bucurându-te de toate beneficiile sale.

  • Poate fi supus unor temperaturi mari

Daca te interesează să sotezi legume, spre exemplu, sau să gătești orice presupune o baie de ulei, îl poți alege datorită punctului de ardere crescut pe care îl prezintă. Proprietățile sale nu se degradează la fel de repede cu cele ale uleiului de măsline.

  • Poate înlocui laptele din cafea

Dacă ești una dintre acele persoane care nu poate consuma cafeaua fără lapte, atunci neapărat trebuie să o încerci cu ulei de cocos. Nu numai că îi va da o aromă savuroasă, dar va deveni un adevărat boost de energie și va fi totodată și mai sănătoasă.

  • Îl poți folosi ca glazură, varianta sănătoasă a celei de ciocolată cu unt

Idei de deserturi asortate cu o glazură delicioasă de ciocolată, cu ulei de cocos sunt nenumărate. Cum îți sună, spre exemplu, feliile de banane trase în acesta? E momentul să lași untul sau smântâna deoparte și să încerci această rețetă.

  • Dacă iubești popcorn-ul, prepară-l cu ulei de cocos

Mirosul de popcorn, îmbinat cu aroma inconfundabilă a uleiului de cocos e ceva deosebit. Te poți bucura de aceleași floricele de porumb gustoase, însă mult mai sănătoase.

  • Prepară smoothie-uri cu acest ulei

Consumul de băuturi sănătoase este deja un pas important pentru un stil de viață sănătos. Completarea acestora cu o linguriță sau două de ulei de cocos te va ajuta însă să menții un nivel optim de grăsimi în organism.

  • Înlocuiește uleiul de floarea soarelui din maioneză

Aceeași rețetă pentru maioneză poate fi mult mai sănătoasă dacă folosești ulei de cocos. Vei forma o emulsie consistentă și bogată în nutrienți.

  • Aliatul dulciurilor de casă

Prepararea dulciurilor de casă este o idee excelentă, mai ales că știi exact ce vor conține acestea, deci vor fi fără adaosuri chimice. Poți înlocui uleiul clasic, respectiv untul cu ulei de cocos. Găsești https://www.biosano.ro/uleiuri/ulei-de-cocos pe o varietate de tipuri de ulei dintre care poți alege. În mâncărurile sărate poți pune ulei de cocos fără miros, dar cel aromat este ideal pentru prăjituri. Pentru rețetele care presupun folosirea untului, ține uleiul în frigider până capătă consistența necesară.

Și sunt multe alte rețete care te vor surprinde prin gustul aparte redat de acest superaliment. Află mai multe despre proprietățile sale și despre cum îl poți folosi direct din magazinul online Biosano. Îl găsești în cantități variate, reprezentând produse certificate.