Îl mai ştiţi pe Gigel Frone? Aţi aflat ce mare vedetă a devenit? Am văzut pe youtube un filmuleţ cu noile activităţi ale acestui “personaj”.  Omul a cântat împreună cu Connect-R pe litoral, a apărut la tv alături de Cătălin Crişan, care la sfârşit l-a pupat părinteşte pe frunte. Pentru domnişoarele interesate, un post de radio caută acum un “Sufleţel pentru Gigel”.

Recunosc că m-am distrat când l-am văzut prima dată la “Românii au talent”, părea potrivit acolo, la preselecţii, atât de caraghios în costumul său pitoresc. Dar de aici şi până la a-i dedica emisiuni radio şi tv, până la a-l pune să cânte alături de Cătălin Crişan este o distanţă de la cer la pământ, în opinia mea.

Dacă mai aveam vreun dubiu în privinţa canalelor de televiziune româneşti, acum m-am lămurit pe deplin. Poate că Gigel Frone are voce bună, nu neg, pentru că sunt afonă şi nu îmi dau seama bine, dar nu mă pot distra la infinit ascultând “americano…”. Consider că este nevoie de mai mult pentru a ajunge la televiziune, care până la urmă este formatoare de opinie, nu? Ce să înveţe copiii de la acest om?

Spuneam că “îmi place să visez, pentru că nici acum nu ne este bine, şi totuşi nu fac nimic concret”. Ei bine, începând de astăzi vreau să îmi dovedesc contrariul, vreau să fac totuşi ceva. Şi voi începe prin a face un fel de grevă. Nu voi mai urmări nici un program tv românesc, nu voi mai asculta radio ProFM şi voi încerca să conving cât mai multe persoane să facă acelaşi lucru.

Mi se pare inadmisibil să ne pierdem vremea urmărind tâmpeniile care ne sunt băgate pe gât de anumite posturi tv. Dacă fiecare dintre noi ar încerca să îşi convingă cunoştinţele, vecinii, femeia de servici să renunţe la telenovele şi la emisiunile “de divertisment”, poate vor înţelege şi vor trece la alt nivel, poate ne vor oferi şi altceva.

Să urmăreşti asemenea emisiuni crezând că vei fi mai informat, că vei deveni mai cult, înseamnă să te păcăleşti singur. Este ca şi cum ai mânca în permanenţă ceva cu speranţa că vei slăbi.