Cum se masoara succesul in afaceri? Si care este unitatea de masura a succesului? Care sunt ingredientele necesare pentru ca o afacere sa aiba succes? Sunt intrebari pe care foarte multi si le pun. Unii gasesc singuri raspunsurile, altii apeleaza la experti pentru a se lumina pe deplin. Mi-a iesit in cale zilele trecute un articol din ziarul Adevarul, un text interesant despre Gianmauro Nigretti. Spunea acest domn acolo ca unul dintre ingredientele foarte importante in relatiile profesionale este respectul. Desigur, i-am dat imediat dreptate, insa nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc la faptul ca atunci cand au interesul de a face afaceri, multi stiu sa se poarte respectuos, insa odata terminat programul de lucru, putem avea ocazia de a-i vedea pe facebook ori pe strada purtandu-se urat cu semenii lor.

De asemenea, citeam pe site-ul celor de la adevarul ca domnul Nigretti Gianmauro (fondator al unei firme de consultanta financiara) ar fi dezvaluit alte cateva secrete din domeniul financiar. Tare mult mi-as dori ca aceste lucruri sa fie puse in practica de absolut toti oamenii, nu doar de cei care lucreaza in domeniul financiar. Am trai astfel intr-o lume mult mai buna. Iata care sunt acele mici secrete care duc, in timp, la afaceri de succes, dupa spusele domnului Gianmauro Nigretti: mai presus de experienta acumulata in domeniul financiar, este important sa i se acorde atentie clientului, sa existe disponibilitatea de a-l asculta, de a intelege ce anume isi doreste, ce spera si de a reusi sa pui nevoile sale mai presus de interesele tale personale.

Va dati seama cum ar arata pamantul si cat de fericiti ar fi oamenii daca toti, absolut toti am asculta aceste sfaturi si le-am urma intocmai, daca am face in viata de zi cu zi ceea ce domnul Nigretti Gianmauro recomanda sa faca oamenii de afaceri care doresc sa aiba o cariera serioasa si sa se poata lauda oricand cu succesul lor? Uneori, gesturile mici au efecte foarte mari. Ati observat ca uneori e de ajuns sa ii zambesti unui om pe strada pentru ca el sa iti intoarca imediat zambetul? Oare de ce nu ne gandim, macar din cand in cand, si la semenii nostri, la nevoile lor, la sperantele si dorintele lor?