Stupi, rame si accesorii pentru apicultori

Stupi, rame si accesorii pentru apicultori. Stiati ca la Blaj exista cel mai mare depozit de echipamente si utilaje apicole din tara noastra?

Dupa cum stie toata lumea, albinele sunt cele mai importante dintre insectele care traiesc pe pamant. Ele polenizeaza plantele ca sa aiba loc fecundatia. Fara ajutorul albinelor, am ajunge rapid in situatia chinezilor (din nu mai stiu ce sat) care nu mai au albine si se ocupa manual de polenizare, dupa cum am vazut intr-un reportaj acum cativa ani.

In acest moment, omenirea are mai mult ca oricand nevoie de albine. Dar, ca sa putem beneficia nu numai de produsele pe care aceste mici insecte ni le dau, ci si sa ne bucuram de viata in continuare, trebuie ca, la randul nostru, sa avem grija de albine. Poate parea o meserie frumoasa si banoasa, dar trebuie sa ne amintim ca munca unui apicultor nu se termina niciodata.

Pentru a avea albine sanatoase, acesta trebuie sa le ofere conditii excelente, hrana de calitate si tratamente medicale atunci cand este cazul. Pentru cei care acum vor sa inceapa o afacere in domeniul apiculturii, recomand calduros o discutie serioasa cu cei de la Apis Blaj. Ei va pot indruma catre toate materialele de care aveti nevoie la inceput si va pot oferi sfaturi despre tot ceea ce inseamna apicultura (Știința creșterii și îngrijirii albinelor).

Eu nu ma pricep la apicultura. Imi imaginez totusi ca, printre primele lucruri pe care trebuie sa le aiba cei care vor sa creasca albine, sunt obiectele de stricta necesitate: stupi, rame si accesorii pentru apicultori, ca ei sa aiba unde adaposti si ingriji albinele.

Am avut ocazia, cu foarte multi ani in urma, sa vad de aproape (da, am purtat echipamentul specific de protectie) cum apicultorul a scos o rama din stup. E foarte greu sa iti iei ochii de la un asemenea spectacol. Rama era plina de albire care misunau dezorientate, neintelegand cine si de ce le-a deranjat din treaba.

Pe site-ul https://www.apis-blaj.ro/ veti gasi absolut orice v-ar putea trebui in materie de stupi, rame si accesorii, dar si multe alte produse necesare acestei afaceri. Ca sa pot scrie acest articol, prin care sper sa le fiu de ajutor celor care sunt la inceput de drum si vor produse de calitate de la profesionistii din domeniu, m-am uitat la multe dintre categoriile existente pe site.

Am observat ca, pentru a pregati stupii, trebuie sa ai tot felul de unelte si piese, ca si cum ai lucra in constructii, de exemplu, unde de asemenea este nevoie de distantiere. Dar sunt convinsa ca aceste nimicuri nu ii vor speria pe cei care sunt decisi sa ineapa o afacere placuta, profitabila si mult mai interesanta decat multe altele.

Stiati ca, pe langa toate componentele necesare asamblarii unui stup, aveti nevoie inclusiv de o grila antisoareci? Eu nu am stiut pana acum. Va spun sincer ca nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca soarecii ar putea fi un pericol pentru albine. Din povestile copilariei imi aduc aminte ca ursul atenta la mierea lor, nicidecum soricelul.

Dar de acum inainte voi tine minte. Sunt sigura ca si voi veti invata din acest articol ca fiecare apicultor are nevoie, pentru stupi, de grile antisoareci. Acestea pot fi folosite si ca spatii de aerisire a stupului.

grila antisoareci

Tot cu aceasta ocazie am aflat ca aveti nevoie de stupi contruiti din materiale rezistente, caci albinele (atentie!) pot roade peretii stupului. Profesionistii va recomanda acest Stup treisfert american vopsit. Este un stup construit din polistiren care a fost presat in matrite pentru a capata o densitate foarte mare.

Acest Langstroth american este deja dotat cu grija antisoareci, dar si cu multe alte parti necesare unui stup functional: fund antivarroua (nu ma intreabti ce e asta, ca nu am habar; dar probabil voi stiti mai bine decat mine), corp de 3/4, magazie de 3/4, capac care are aerisiri pe lateral, cleme de prindere a componentelor si o banda de plastic in interior, ca sa puteti manipula usor rama cand vreti sa o desprindeti de stup.

Stupi, rame si accesorii pentru apicultori

In aceasta viata am ratat momentul, dar daca as avea ocazia de a o lua de la inceput, cred ca meseria de apicultor mi-ar placea sa o practic, desi stiu ca nu e chiar usoara. Ce poate fi mai placut decat sa ai grija de albine, stiind ca ele mentin viata pe pamant? (Indraznesc sa va recomand o carte frumoasa, Viata secreta a albinelor)

Pentru mai multe detalii si informatii despre stupi, rame si accesorii pentru apicultori, dar si pentru a comanda produsele dorite, puteti folosi datele de contact ale celor de la Apis Blaj:

Adresă:
Blaj, jud Alba, str. Gh Baritiu, nr 32

(zona industriala, fosta Fabrica Bergenbier)

Telefon:
+40-745-582-990 / +40-0758-083-784

E-mail:
apis.blaj@gmail.com

E-mail comenzi:
comenzi@apis-blaj.ro

E-mail facturi:
facturari@apis-blaj.ro