Studio Beta Youtube sau cum să cauți ceva inexistent

Am petrecut ieri trei ore căutând în setările de pe youtube studio beta, fără să am nici cea mai vagă idee că este inexistent, că acest ceva a dispărut de mult. Dar să o luăm cu începutul, ca să nu vă mai chinuiți și voi căutând ceva ce nu există.

Am observat că pe unele canale de youtube autorii au setat să nu fie vizibilă data publicării materialului/videoclipului. Ca un copil care descoperă o nouă jucărie, mi-am spus că vreau și eu să pot ascunde data măcar la unele dintre postări.

M-am uitat pe la setări, însă nu am găsit o funcție care să facă acest lucru. Am căutat informații pe internet și am aflat că trebuie să mut contul de la clasic la studio beta youtube ca să pot ascunde data.

Am reluat căutările. Pe youtube sunt nenumărate filmulețe explicative, dar nici unul nu m-a ajutat, pentru că mie nu îmi apărea ce le apărea lor. În studioul de creație, la setări generale, aveam doar unități prestabilite, nu și butoanele de comutare între clasic și beta.

Am întrebat internetul care ar putea fi motivul și am aflat că trebuie să fac update la browser. M-am conformat, desigur. Aveam la un moment dat deschise calculatorul, laptopul și telefonul. Pe nici unul dintre aceste dispozitive nu reușeam să găsesc butonul care să mă mute de la clasic la beta.

După trei ore, un update și o mulțime de nervi, după ce am ascultat explicații în toate limbile pământului (cu precădere în hindi), am reușit să găsesc un britanic mai dezghețat. I-am lăsat comentariu cu întrebarea care îmi furase câteva ore din viață.

S-a enervat soțul. “Nu e youtube de tine. Ocupă-ți timpul cu altceva. Nu ești făcută pentru youtube. Mai bine citește o carte, scrie pe blog, plimbă-te, fă poze, dormi…”. M-am enervat și eu până la punctul în care eram gata să bocesc de ciudă.

A plecat soțul cu treburi pe undeva. La câteva minute distanță, mi-a răspuns britanicul:

-Nu mai există Studio Beta Youtube. Acum toată lumea folosește studio clasic, deci ești acolo unde trebuie. Nu mai căuta ceva inexistent.

M-a luat un leșin! Trei ore din viață pierdute căutând ceva ce nu mai există!

Mă consolez cu gândul că tot acest efort îi va ajuta pe alții să afle din prima, să nu caute cai verzi pe pereți.

Consider, de asemenea, că timpul nu a fost chiar pierdut. Am auzit oameni vorbind în engleză și le-am spionat setările de pe youtube. În acest fel am adus câteva îmbunătățiri și canalului meu de youtube, Iubesc Viața. Am făcut un update care se cerea de mult timp.

Mi s-au limpezit ideile în cap și am înțeles ce vreau să fac în continuare pe youtube. Nu uitați să vă abonați. Mi-ar/v-ar prinde bine, căci urmează o schimbare majoră.

Am adus multe zâmbete prietenilor de pe facebook, care s-au distrat grozav pe seama pățaniei mele.

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Câteodată nu este de ajuns să vrei

Furie, dezamăgire, ruşine, satisfacţie

13 adevăruri despre ceea ce contează în viaţă

Turul mincinosului și niște povești jurnaliere

Don Williams – muzică country de bună calitate

Curajul de a cere ceea ce ni se cuvine

Nu uita că mă găsești și pe:

 

Studio Beta Youtube sau cum să cauți ceva inexistent