Skip to main content

Stăpânii mei…

Stăpânii mei… s-au întors din oraș cu brațele pline de plăsuțe și pachețele. Mirosea amețitor a bobițe pentru pisici, a carne afumată, a frișcă aruncată cu dărnicie peste prăjituri, a bucurie simplă. I-am întrebat din priviri ce mi-au adus. O liniște suspectă s-a coborât peste bucătărie. Mami a băgat mâna în sacoșă și a scos de acolo un cocoș de plastic. Cânta chinuit ori de câte ori era strâns de burtă. L-am prins în dinți și m-am refugiat pe canapea, să-i ascult poveștile. Dacă îmi puneam urechea la gura lui, tăcea. Dacă îl mușcam de burtă, cucurigea fără oprire. Am vrut să îi spun, în felul meu, că îl iubesc. S-a bucurat atât de tare, încât s-a rupt în mici bucățele. Tati a intrat în cameră și m-a surprins tocmai când încercam să-i spun cocoșului că deja mi-e dor de cântecul său. A chemat-o pe mami.
-Ridică și tu hârtia aia de un leu de pe jos.
-Care hartie? a întrebat mami, rotind mirată privirea prin cameră.

Pe podea era doar o bucățică din fosta jucărie. Probabil a zecea parte din ceea ce, în urmă cu câteva minute, fusese un cocoș de 10 lei.

Viață de câine…

caine pe canapea

Comments
 • Cartim November 3, 2016 at 4:07 pm

  Si Denis are un astfel de cocos pe care-l “iubeste” nespus 🙂 dar al nostru este inca intreg …Cand incepe sa povesteasca cocosul imi vine sa imi bag dopuri in urechi 🙂

  • Vienela November 9, 2016 at 6:10 pm

   La Bruno e greu… Se poate abtine atata timp cat canta cocosul. De cum intra saliva in mecanism, Bruno infige coltii si… gata. :)))

 • doina racoti November 3, 2016 at 8:39 pm

  Asa viata scurta a avut cocosul? Cred ca avem si noi un pui de gaina

  • Vienela November 9, 2016 at 6:11 pm

   Ehe, au fost si jucarii care au rezistat mai putin de atat. :)))

 • Claudia November 3, 2017 at 1:36 pm

  Băiat deștept nu se-ncurcă cu lucruri ieftine. 😀

  • Vienela November 3, 2017 at 1:39 pm

   😀 I-a venit de hac acum o jucarie kong. Roade la ea de dimineata pana seara si nu o dovedeste. E drept, ne-a costat “doar” 20 de lire. :)))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.