Acum câțiva ani, pe vremea când soțul meu îmi era numai prieten, am avut parte de o situație deloc fermecătoare, pe care nu aș vrea să o retrăiesc, cel puțin nu în condițiile de atunci. Mă invitase la o pizza în oraș, așa cum făcea în fiecare sâmbătă după-amiază, pe vremea când încerca să mă cucerească cu farmecul său. În acea zi, am simțit că sunt urmărită de ghinion. Mă bag sub duș, dușul stricat! Îmi pun rapid apă într-un lighean, încep să mă spăl, și în acea clipă simt apă la picioare. Inundație!

Mă limpezesc rapid, deși eram nici spălată, nici nespălată, și fug să închid robinetul ce alimenta apartamentul, apoi să adun apa ce se prelingea pe hol, spre sufragerie. Într-o mână cu fărașul, într-o mână cu un prosop vechi, alerg spre baie. Sună telefonul. Mă întorc, răspund și aud vocea prietenului meu (astăzi soțul meu, mascul alfarmec). Țipând aproape isteric, îi explic că m-am inundat și că nu pot ajunge la întâlnire. ”Nu-i nimic, vin eu la tine”, îmi spune senin și închide.

Ceea ce nu mi-a spus a fost că va veni cu mama lui, care dorea să o cunoască pe femeia ce îi fermecase băiatul. Vă puteți imagina ce figură am făcut când i-am văzut pe amândoi la ușă? El îmbrăcat ca pentru întâlnirea de sâmbătă după-amiază, mama lui parcă scoasă din cutie, iar eu cu părul ciufulit, într-un halat de baie, desculță, târând o cârpă după mine. Nu eram persoana debordând de nimfarmec (nimfarmec- farmec de nimfă) pe care se așteptau ei să o vadă.

În clipa când am realizat că am fost surprinsă într-o ipostază atât de neplăcută tocmai de femeia care m-ar fi putut privi critic, valuri de transpirație m-au învăluit, făcându-mă să mă întreb dacă am apucat să îmi dau cu deodorant. Nu îmi aminteam. Eram prea agitată, prea tensionată pentru a gândi limpede. Le zâmbeam fermecător, sperând să nu își dea seama ce este în mintea mea.

”De unde ideea de a veni cu mama ta aici tocmai astăzi? Măcar nu pune mâna pe un prosop, să mă ajute! Stă și mă studiază cu ochi de soacră, să vadă cum arăt, cum mă descurc… Soacră, soacră, poamă acră…”, bombăneam în gând la adresa lor. În minte mi-a venit o glumă și i-am trimis-o, cu dedicație, tot în gând:

Întrebare: Când te uiți cu un singur ochi la soacră?

Răspuns: Când apeși pe trăgaci…

Parcă auzindu-mi gândurile și a mă contrazice, viitoarea mea soacră a intrat în baie, dornică să fie de folos. Nici așa nu îmi convenea. Parcă eu aș fi fost soacra. :) Nu cumva chiar uitasem să îmi dau cu deodorant? Și dacă folosisem, oare era unul destul de puternic, pentru a mă proteja în aceste momente tensionate? Cu cât mă gândeam mai mult, cu atât transpiram mai tare.

Îmi era teamă să întorc capul spre stânga sau spre dreapta, de teamă că voi simți mirosuri neplăcute. Făceam precum struțul care își bagă capul în nisip, lăsându-se fermecat de iluzia că nu îl vede nimeni. Cu toate astea, l-am simțit. Am simțit că nu răspândeam un miros prea îmbietor. Pentru a încerca să dreg busuiocul, am făcut semn spre etajera pe care aveam înșirate câteva deodorante și am spus:

-Mi se întâmplă uneori ca deodorantul folosit să nu își facă treaba pentru care l-am cumpărat. În ultimul timp, nimic nu mi s-a potrivit. Mă simt prost știind că mirosiți atât de bine, iar eu, nici spălată, nici nespălată, stric aerul în baie. Ce deodorant folosiți? Mirosul este adorabil, fermecător de-a dreptul!

Viitoarea mea soacra m-a privit parcă picată din cer și mi-a spus că nu concepe să folosească altceva în afară de produsele brandului Farmec, cu care se potrivește de minune și cărora le este fidelă de foarte mulți ani. A scos din geantă un deodorant antiperspirant de la Farmec și mi l-a oferit cadou. Încă mai transpiram pe fond nervos, dar spălată și parfumată eram stăpână pe situație. Recunosc cinstit că de la ea m-am obișnuit să folosesc și eu produse antiperspirante Gerovital H3 prof.dr. Ana Aslan, deorece sunt gândite pentru femei ca mine, emotive, dar care vor să își pună farmecul în valoare.

Pielea mea fină, sensibilă, avea nevoie de un deodorant care să fie în același timp puternic, pentru a mă proteja în momentele tensionate, dar și blând, de tip emulsie, pentru a nu mă irita. Ce poate fi mai potrivit decât deodorantul care are incluse în formulă sărurile de aluminiu, citrofolul și Vitamina E? Dilema a apărut atunci când a trebuit să mă decid la care dintre deodorantele antiperspirante Farmec să apelez.

Soacra mea, la care nu mai mormăi în gând când mă privește, folosește un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural, dar eu, mai tânără fiind, parcă aș vrea uneori să mă simt de-a dreptul fermecătoare, așa că primul produs ales din gamă a fost un deodorant antiperspirant Gerovital H3 SplendideDatorită lui, am mereu încredere în mine și nu mai simt nevoia să mă ascund ca struțul. Cu toate astea, recomand oricui să aibă în casă (și în geantă) un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive. Și pentru că primăvara bate la ușă, aș spune că nu trebuie să ne lipsească nici deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh.

Având parfum proaspăt, de primăvară, delicat, natural, oferind protecție de lungă durată, fiind blând cu pielea și nelăsând urme pe haine, orice deodorant Farmec ne poate transforma în femei mereu stăpâne pe situație și care, cu farmecul lor, pot schimba situații de viață.

Zările, de Farmec pline,

Strălucesc pe un afiș,

Zboară vorba că sub cer deschis,

Și din blogosferă parfum vine

Pe furiș.

(adaptare după Noapte de vară, de George Coșbuc)