Skip to main content

Stă mai bine în debara

Învăţăm de mici că este foarte important ca “cine nu are un bătrân, să-şi cumpere”. Eu merg mult mai departe cu sfaturile şi spun că cine nu are hotă, trebuie neapărat să îşi cumpere, mai ales că nu costă o avere şi oferă o mulţime de  avantaje. Colectează aburul din bucătărie, te scapă de mirosurile care altfel s-ar împrăştia prin casă şi evacuează gazele, după cum ştie toată lumea.

Îndrăznesc să merg mai departe şi să spun că cine are o hotă, trebuie neapărat să stea lângă meşterul care o montează în perete, să îl supravegheze. Este ştiut faptul că meşterii pricepuţi la orice fac treburile aşa cum vor ei, nu cum li se cere.  Dar dacă alegi să stai în bucătărie până îţi montează hota, ai garanţia că măcar va mima efortul şi priceperea.

Ai urmat aceşti paşi? Acum ai nevoie de o nevastă harnică, una care nu se lasă până când nu luceşte bucătăria şi mai ales hota cu pricina. Se va cocoţa pe scaune, chiar dacă sunt şubrede, va folosi cele mai scumpe substanţe de curăţat, îşi va strica manichiura, obsedată de dorinţa de a vedea hota lucind de curăţenie.

Dacă ai ajuns până la acest punct, îţi poţi lua de braţ soţia, să o scoţi la o îngheţată, la un suc, la o plimbare prin mall. Te vei relaxa şi îţi vei încărca bateriile, pentru a putea suporta uşor dezastrul pe care îl vei găsi la întoarcere. Vecina de palier te va aştepta la scara blocului. Îţi va spune că nu are curaj să mai intre în casă, pentru că din apartamentul tău s-a auzit un zgomot puternic, o bubuitură care a făcut-o să sară speriată din pat.

Intri în casă puţin derutat. Deschizi uşa de la bucătărie şi te întrebi dacă ceea ce vezi este adevărat. Hota zace răsturnată în mijlocul încăperii, capacul aragazului este îndoit, smalţul a sărit în câteva locuri, iar din peretele de beton îţi rânjesc nişte găuri urâte, acolo unde dimineaţă stăteau şuruburile puse de meşter.

Ce îţi mai rămâne de făcut?

-bombăni la adresa soţiei şi a hărniciei cu care exagerează.

-înjuri meşterul care ţi-a luat banii degeaba.

-încerci să o repui în perete.

transpiri, doar munca asta nu e pentru oricine.

-pui mâna pe telefon şi chemi alt meşter.

-omul are puţină treabă şi promite să vină mâine.

-iei hota şi o ascunzi în debara, să nu se împiedice nevasta.

23 thoughts to “Stă mai bine în debara”

 1. Ce noroc pe mine….. A mea e ascunsa în corpul bucatariei si e pusa de un mester “adevarat”! :)
  Sper ca nu ati patit voi povestea de mai sus…

 2. La mine a monantat’o tata chiar daca nu se pricepe si din fericre nu am avut astfel de probleme :)) Ma intreb cum era daca erati in casa in momentul in care a cazut :|

 3. Wou, asta nu e accident casnic, e un adevarat cosmar. Cel putin pentru mine asa ar fi. :D :(
  Sa inteleg ca si tu esti maniaca (precum toate fecioarele) cand vine vorba de curatenie? :D Sa mai zic unii ca nu sunt adevarate zodiile. :P

 4. Ce spaimă cred că a tras vecina! La noi meşterul a fost chiar bărbatu-meu şi ca de obicei a făcut treabă bună şi în cazul hotei. Pe primul meşter l-aţi întrebat ce garanţie … dă la lucrare? Dacă e peretele e de beton trebuie diblu de plastic … :)) Asta zice bărbatu’ meu la care i-am citit textul. El spune că în funcţie de material (cărămidă, cărămidă găurită, gips carton… ) trebuie căutat diblul în care se fixează şurubul. Îmi pare sincer rău pentru voi. A ieşit un articol bun, dar nervii… şi cheltuiala + … din nou nervii şi spaima vecinei = stress, nervi (la puterea a doua), cheltuială

 5. Biata nevasta, clar a fost victima unui mester nepriceput! Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva .. si cand ma gandesc ca se face curatenie de 3 ori, o data inainte de dezastru, apoi dupa dezastru si apoi din nou dupa mester in asteptarea a ceva ce speri sa nu fie un dezastru :)

  Seara faina si suruburi zdravene :D

 6. ooooooo! chiar ti s-a întâmplat asa ceva?!
  ai un umor formidbil, daca mai poti sa te exprimi atât de curat, dupa o astfel de patanie! felicitari!
  Noapte buna, Vienela draga!

 7. A mea sta in perete din 1997 si nu mai pica, ca as vrea una noua :P
  Dar cum v-ati trezit voi cu hota in mijlocul bucatariei, ne-am trezit noi cu candelabrul din sufragerie pe covor…noroc ca s-a intamplat noaptea, cand dormeam.

 8. De la al doilea paragraf am inteles ca e cosmarul tau. Imi pare tare rau. N-as idealiza chiar asa hota :)
  Nu face chiar perfect ce-ar trebui sa faca. De exemplu, nici la mine, nici la sora-mea, nu absoarbe suficient. Sau noua asa ni se pare. Si avem modele diferite…
  In fine. Nenorociri ca asta nu ni s-au intamplat. Imi pare tare rau :(
  Sper ca pana azi totul e doar o amintire…cam urata, ce-i drept.

 9. Ce ghinion ati avut cu hota! Poate mesterul nu se descurca prea bine cu montatul acesteia. Cat despre lustruirea hotei, iti inteleg perfect nevasta. Pana nu straluceste totul, nu pot sta linistita.

Leave a Reply