Unele situaţii îmi par fără rezolvare, deşi am încercat în diverse feluri să găsesc soluţii. Mihai al meu reuşeşte uneori să îmi dea senzaţia că sunt un căţeluş care se învârte iar şi iar în jurul propriei cozi. Alteori mă simt de parcă aş fi Sisif, cu toate că  stânca pe care sunt condamnată să o împing la deal nu este prea grea. Dar să repet mereu aceleaşi mişcări, să fac mereu aceleaşi lucruri inutile?

Să vă dau doar un mic exemplu: mi-a plăcut întotdeauna ca fiecare lucru din casă să aibă locul lui, să îl pot găsi şi noaptea, pe întuneric. Parcă toate puterile mondiale şi cosmice complotează împotriva mea, făcându-l pe Mihai să le amestece, să umble cu ele şi să nu le mai pună la loc, să uite pe unde le-a lăsat sau chiar să nu recunoască fapta. Pun un sul de şerveţele din hârtie pe masa din bucătărie. Ştiu că le am acolo, ştiu că acela le este locul. De câte ori am nevoie de un şerveţel, trebuie să caut pe dulap, pe frigider, pe chiuvetă, pe sub scaune, ba chiar şi în cuptor uneori. :)

De parcă aş fi o drăguţă învăţătoare, cu răbdare, îi explic unde este locul şerveţelelor, îi descriu mişcările pe care sunt nevoită să le fac pentru a găsi sulul înainte de a murdări ceva prin casă, îi spun cât de tare mă enervează când nu găsesc lucrurile la locul lor. Mihai, bărbat politicos şi drăguţ, îmi promite de fiecare dată că va fi atent la ceea ce face, că îmi va pune lucrurile la locul stabilit sau măcar mă va ajuta să le caut. Până data viitoare, când o luăm de la capăt. :)

Văzând că Dana a găsit soluţia ideală, am căutat şi eu o cutie de pantofi pe care să o agăţ în perete, pentru ca Mihai să nu mai poată plimba sulul de şerveţele prin toată casa. Ştiam că a rămas o cutie de la ultimele cizme cumpărate, dar sigur că nu am găsit-o. Nu am decât cutii pentru cadouri, primite cu diverse ocazii, total nepotrivite pentru ceea ce vreau eu să fac. Sunt prea frumoase pentru a le strica. Poate că a sosit momentul să îmi cumpăr o nouă pereche de pantofi. Voi ce spuneţi? :)

Dacă aveţi soluţii pentru problema cu care mă confrunt, vă rog nu ezitaţi să mi le oferiţi. Cum să îl conving să pună lucrurile la locul lor?