Consider că sfârşitul de săptămână este cea mai potrivită perioadă pentru a vă oferi câteva idei legate de masa de prânz, mai ales dacă aşteptaţi musafiri.  

Lămâi, castraveţi şi multă răbdare. Cam asta este reţeta pentru fructe de mare şi peşti, în varianta vegetală. Musafirii vor fi încântaţi, iar copiii cu siguranţă îşi vor dori să contribuie, chiar dacă lămâile par uneori acre.

 

 

Probabil aţi avut ocazia să mai vedeti gărgăriţe în farfurii. Dar o imagine, o idee în plus nu strică niciodată. Roşii, măsline şi neapărat un fir de pătrunjel, aşezate cu grijă pe feliile de pâine, pot face minuni.

 

 

Vă este dor de primăvară? V-aţi săturat de frig şi de zăpezi? Câteva lalele vor aduce arome proaspete şi căldură mesei pe care o pregătiţi. Roşii, fire de ceapă verde, boabe de porumb şi orice umplutură vă place. Simplu şi de efect!

 

 

În comerţ găsim coloranţi de toate felurile. De ce să nu profităm? Feliile de lămâie sunt mereu un plus. Le putem îmbăia în coloranţi, pentru a înveseli atmosfera.

 

 

Până şi un banal fruct de kiwi poate aduce zâmbete pe feţele musafirilor. Este atât de uşor să facem un ursuleţ din el!

 

 

Recunosc. Oiţele s-ar putea să vă dea puţină bătaie de cap, pentru că vor fi greu de ţinut în picioare, dar ştiu că voi nu cedaţi de la prima piedică ivită în cale. Aşadar, conopidă şi măsline…

 

 

Am învăţat de mică un lucru important. Ca mâncarea să iasă gustoasă, trebuie să pui şi puţin suflet în ea. De ce nu şi o inimioară? Se taie roşia, se prinde cu scobitoarea şi gata declaraţia de dragoste.

 

 

Copiilor le plac piesele de lego? Atunci să le oferim ceea ce îşi doresc! Blat de pandişpan, creme în diverse culori şi puţină îndemânare; acesta este secretul.

 

 

Ştiu că mulţi se tem de şerpi, că simt doar repulsie faţă de ei, dar pariez că puţini vor rezista în faţa  unei reptile pline de căpsuni feliate.

 

 

Micile detalii fac diferenţa, chiar şi atunci când nu puteţi oferi cel mai bun suc. Ceea ce vă propun eu nu răpeşte mult timp şi poate fi făcut de un preşcolar.

 

 

Nici căţelul nu trebuie uitat. Se va simţi neglijat, va suferi, se va închide în sine şi nu va mai face această mutriţă haioasă. Deci, neapărat să aveţi pe masă şi prăjituri pentru patruped, de preferat unele care să îi semene.

 

 

 Să aveţi poftă!!!

Şi un weekend de pomină!!!

 

Particip la jocul Happy weekend, iniţiat de Elly. Astăzi, ediţia cu numărul 5.