Că sunt precum o mâță curioasă, atrasă de orice ghem care se învârte, de orice noutate colorată, cred că știți deja. Totuși, încă nu v-am pus la curent cu ultima mea aventura internaută, care s-a soldat cu un eșec total, cu o dezamăgire care mă urmărește de ieri. Am aflat de la Cuvânta de existența unui site de fotografii, unde oamenii intră să admire, să cumpere și să vândă fotografii. M-am învârtit pe acolo, mi-am făcut cont și am rămas uimită de calitatea pozelor văzute. Pasul doi a fost să încarc o fotografie făcută de mine, nu pentru că m-aș crede mare fotograf, ci mai mult de distracție, să văd dacă poate atrage atenția vreunui om.

Ciudat și enervant! Nu puteam încărca poza până când nu “juram” că pozele sunt ale mele, că nu lezează pe nimeni, bla, bla… Ok, am jurat, am făcut tot ce mi-au cerut și am încărcat poza. Următoarea mișcare a fost să adaug cuvinte cheie, ca poza să fie inclusă în anumite categorii, să îi pun o mică descriere în funcție de ceea ce reprezintă si abia după toate aceste mișcări am reușit să o trimit spre aprobare adminilor site-ului.

Cel puțin așa am sperat, că s-a încheiat și îmi voi putea vedea fotografia acolo. Nu, nicidecum! Poza nu se încadra în cerințe. Nu avea dimensiunea cerută, de 2400 x 1600. Nervoasă, îl sun pe Ionuț să îl întreb despre setările aparatului foto din dotare și aflu, dezamăgită, că are setările la maxim, că nu suportă fotografii atât de mari. M-am dezumflat ca un balon înțepat… Ce să fac? Ce să fac? Poate totuși este o greșeală pe undeva… Încerc să pun o poză făcută cu un alt aparat, anul trecut. O încarc fără probleme, are dimensiunile cerute, e totul ok.

E ok și nu e, că nu mai am acel aparat. A fost la mine doar o săptămână… Sunt mulțumită de aparatul pe care îl am acum, îl iau cu mine când ies la plimbare, dar tare mi-ar plăcea să am un nikon d800 digitalxx, să pot arăta lumii întregi că și eu mă pricep să așez o ceașcă de cafea pe o bucată de pânză aspră, să pun lângă ea două boabe de cafea și două fursecuri și să le trag în poză. Cu un asemenea aparat foto cred că toți ne putem lăuda că suntem fotografi, mai ales dacă descoperim la ce folosesc măcar o parte din funcțiile lor, nu? :)