Am aflat despre proiectul ShoeBox în urmă cu câțiva ani, pe vremea când abia găseam pentru mine și familia mea resurse pentru a supraviețui. În acești ani am adunat tot atât de multe regrete pentru că nu puteam contribui, cu oricât de puțin, la acest minunat proiect. 2016 a fost un an bun și, în ciuda faptului că mi-am amintit târziu de ShoeBox și mai am o mulțime de planuri de finalizat, voi pregăti zilele acestea un dar pentru un copil sărac, să-i fac sărbătorile puțin mai frumoase, căci știu bine cum arată sărăcia și ce gust au sărbătorile când masa e goală.

Vă sfătuiesc și pe voi să faceți același lucru. Veți descoperi cât poate fi de mare bucuria de a dărui, de a vedea cum chipul unui copil chinuit se luminează la primirea cutiuței de pantofi în care se ascund comorile ce îi sunt destinate. E un moment emoționant, e un gest uman, e… cum vreți voi să spuneți. E dovada că nu ne-am pierdut sensibilitatea față de semenii noștri, mai ales știind că acei copilași nu au nici o vină că s-au născut în locul nepotrivit. Haideți să le facem împreună sărbătorile frumoase!
ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participă şi tu!

Pasul 1: de ce lucruri ai nevoie

-o cutie goală de pantofi (corpul și capacul)

-hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.

-foarfecă/cutter

-timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruiești unui copil de vârsta și genul ales de tine

-răbdare …

Pasul 2: ce punem în cutii

Toate lucrurile trebuie să fie noi. Se învelesc frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi se pune în cutie tot ceea ce ai pe suflet să cumperi pentru copil. Ai mai jos câteva sugestii:

-dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)

-articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

-jucării potrivite pentru vârsta și genul copilului

-produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva)

-o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare, și după acest moment)

-articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel

-poate o lumânare parfumată care să le aminteasca și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri; nu cumva să facă vreo ispravă copiii … Lumânarea nu trebuie să fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei nu au nici măcar curent electric).

-orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi, dacă erați în locul lor

Să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă). Nu sigilați cutiile.

Copiii sunt între 2-18 ani fete și băieți.

Termen limită colectare cutii: 15 Decembrie 2016.

Mai multe detalii despre această campanie și despre locațiile de colectare găsiți pe site-ul ShoeBox.

Dacă aveți un blog, un site, un vlog, un cont de facebook sau orice altă formă de comunicare online, nu ezitați să vorbiți lumii despre campania ShoeBox 2016.