Aparent, cu totii stim cum sa cumparam un televizor. Ne hotaram asupra unui model care ne place, cautam cl mai mic pret de pe internet si lansam comanda. Altii procedeaza intr-o maniera diferita: se decid asupra unei diagonale minime, apoi cauta cel mai mic pret si in final il comanda. Sunt insa suficienti acesti trei pasi? Este potrivita aceasta abordare sau ne poate aduce o serie de dezavantaje? Fie ca suntem in cautarea unui TV pentru dormitor, a unei plasme mari pentru living sau a unui mic televizor pentru camera de asteptare in firma noastra, e bine sa privim aceste etape dintr-o alta perspectiva. Vom reusi astfel, in final, sa intelegem cum putem profita cu adevarat de cele mai bune promotii TV – vezi aici o gama variata de televizoare, potrivite oricarui tip de spatiu.

 4107030-happy-young-businesspeople-having-meeting-in-boardroom-at-office-in-front-of-a-huge-plasma-tv-screen

● Primul sfat – Masoara spatiul in care noul televizor urmeaza sa fie amplasat

Nu putini sunt cei care trebuie sa restituie proaspata achizitie tocmai pentru ca au cumparat un TV prea mare si nu au reusit sa adapteze mobilierul deja detinut. Lasa inca cativa centimetri pe laterale si chiar mai multi in spatele acestuia – e bine sa existe suficient spatiu atat pentru ventilatie, cat si pentru instalare sau montarea cablurilor.

● Al doilea sfat – Tine cont de marimea camerei si unghiul din care te vei uita la televizor.

E necesar sa existe un spatiu suficient intre tine si TV. Cel mai mare televizor de pe piata nu e intotdeauna cel mai potrivit model. Cu cat diagonala TV-ului e mai mare, cu atat trebuie sa creasca direct proportional, distanta dintre om si ecran. In plus trebuie sa tii cont si de lumina ce intra in camera, cum bate aceasta, dimensiunea camerei, acustica ei.

● Al treilea sfat – Transportarea televizorului

Daca preferi sa il ridici din magazin, iti va fi dificil sa transporti un televizor mare intr-o masina mica. Chiar si daca il duci pe bancheta din spate, e bine sa fii atent la modul in care il asiguri, tocmai pentru a nu se deteriora pana acasa.

● Al patrulea sfat – Calitatea imaginii

Aici va trebui sa investesti o cantitate considerabila de energie. Studiaza atent fiecare factor in parte:

– negrul ecranului, cand e inchis. Cu cat va fi mai inspre negru, cu atat va produce un contrast mai bun; altfel spus “mai negru de atat, nu se va putea”. Verifica-l si cand e pornit.

– rezolutia – HD, ultra HD etc

– filtrele

– functia 3D

● Al cincilea sfat – Functiile audio si conectivitatea

E nevoie de cel putin un tip de iesire/intrare video si audio, chiar daca respectivul televizor are boxe integrate. Inainte de a iesi din magazin arunca o privire si peste tipul de accesorii ce se potrivesc noului tv – suport telecomanda, cablu HDMI sau suport pentru perete.

Pentru cele mai bune promotii tv, acceseaza acum oferta Selgros, din orasul tau! O varietate de televizoare, cu garantie, sunt prezente in catalogul online, la super pret!

Magazinul Selgros Targu Mures

Comuna Ernei nr. 591

Ernei – Mures

Tel. 0265 205 000

Fax 0265 205 199