Foarte multe persoane au anumite retineri atunci cand vine vorba despre tratamentele homeopate. In cazul acestora apare conceptia conform careia este mai putin probabil sa obtina rezultatele asteptate, deoarece homeopatia implica si foarte multa vointa din partea pacientului.

Spre deosebire de tratamentele obisnuite, cele homeopate sunt mult mai complexe, deoarece actioneaza nu numai asupra simptomelor, ci a intregului organism. Este adevarat ca uneori astfel de tratamente dureaza mai mult, insa rezultatele vor fi intotdeauna remarcabile.

In general homeopatia functioneaza pe baza principiului similitudinii. Este vorba despre faptul ca in procesul de vindecare sunt administrate diverse remedii, in doze mici, remedii al caror rol este de a stimula puterea de autovindecare a organismului.

Exista nenumarate astfel de cabinete in capitala, in care sunt recomandate metode de tratament in urma analizarii afectiunilor si a problemelor cu care se prezinta pacientii. Un cabinet homeopatie Bucuresti foarte apreciat este doctorfiruti.ro. In cadrul acestuia se prezinta persoane cu tot felul de probleme, care se confrunta cu diverse dificultati ce le ingreuneaza viata si pentru care doresc o rezolvare.

Cum alegem corect medicul homeopat?

Atunci cand vine vorba despre alegerea medicului homeopat, foarte multi sunt indecisi asupra caruia ar trebui sa se orienteze. Spre exemplu, exista astfel de medici care nu acorda atentia necesara fiecarui detaliu si, desi pacientul arata vointa necesara, rezultatele intarzie sa apara.

Este adevarat ca uneori homeopatia este si individuala. Am auzit nenumarate cazuri in care un anumit tratament a functionat la o anumita persoana si a dus la vindecarea acesteia, insa a esuat in cazul alteia care se confrunta cu aceeasi situatie.

Din acest motiv, este important ca atunci cand alegem medicul homeopat sa ne asiguram ca acesta are atat experienta necesara, cat si cunostintele pentru a ne ajuta in problema care ne pune in dificultate. Acest cabinet homeopatie Bucuresti despre care am mentionat anterior pare sa fie unul dintre cele mai eficiente, acest lucru fiind posibil numai datorita faptului ca accentul se pune pe vindecarea si multumirea celor ce vin pentru a primi ajutor si nu pe alte aspecte.

  • Ne putem da seama cat de serios este un homeopat , in primul rand, dupa cat de mult dureaza consultatia initiala. Pentru a sesiza toate simptomele, dar si pentru a recunoaste cauzele afectiunii, este necesar un timp mai indelungat si nu doar cateva minute. Acesta ar fi primul semn ca facem alegerea corecta.
  • Numarul de remedii prescrise ar trebui sa va zica mereu ceva. Spre exemplu, atunci cand homeopatul extinde lista de remedii la un numar mai mare de 2, acest lucru ar trebui sa va ridice un semn de intrebare. Cel putin asa ar trebui sa reactionati, pentru ca numarul de remedii de prescris in homeopatia clasica nu trebui sa fie mai mare decat unul sau doua. Atunci cand primim mai mult, corpul va intampina o problema in procesarea corecta a ingredientelor, care nu vor mai fi la fel de eficiente.
  • Ne putem da seama daca serviciile de care avem parte sunt cele mai potrivite chiar si dupa pretul unei consultatii. De obicei, medicii care ofera remediile cele mai potrivite si sunt cu adevarat implicati in ceea ce fac sunt cei care stabilesc un pret decent si corect, in raport cu calitatea serviciilor pe care le ofera.

Desi pentru unii ar putea parea irelevant, este foarte probabil, dar si normal, ca medicul sa va adreseze anumite intrebari (daca dormi invelit sau dezvelit, daca te confrunti cu blocaje emotionale, care sunt temerile pe care le ai, etc). Acesta este modul sau de a ne descoperi si de a analiza starea in care ne aflam.

Asadar, atunci cand porniti in cautarea unui cabinet homeopatie Bucuresti, recomandat ar fi sa tineti cont in mare masura de cele mentionate mai sus. Pana la urma, este in interesul propriu ca homeopatul ales sa aiba iscusinta si priceperea necesara pentru a ne ajuta sa iesim din starea de disconfort in care ne aflam, dar si de a elimina complet bolile psihice, mentale, fizice si emotionale care ne ingreuneaza viata.