Sunt lucruri pe care nu am curaj uneori să mi le recunosc nici mie, de teamă să nu clachez, să nu risipesc şi ultima brumă de speranţă care mă ţine pe picioare. Citesc prea multe bloguri şi întâlnesc prea des cuvinte mari, ce-mi par deseori golite de înţeles, pompoase, fără sens. Vorbim de Spiritul Crăciunului cu entuziasm, fără să aprofundam ideea care a trezit sintagma şi aşteptăm să fim pătrunşi de acest spirit, să ne unim cu el într-o noapte incendiară, din care să se nască fericirea, beţia sărbătorilor de iarnă.

Am făcut acelaşi lucru. Am vorbit despre acest spirit, deşi nu mai ştiam exact cum arată, m-am îmbăiat şi parfumat, m-am lungit în pat şi l-am aşteptat înfiorată, sperând să mă cuprindă în braţele-i calde, să mă poarte acolo unde am mai fost cândva şi unde mi-ar plăcea să mă întorc. Nu a fost posibil. Ceva s-a rupt! Nu ştiu când, nu ştiu de ce… Crăciunul nu mă mai emoţionează ca altădată, nu îmi mai aduce acea fericire fără nume. Am întins mese, am mâncat, am băut, m-am bucurat de cadouri, mi-am vizitat rudele, am primit vizite. Ei, şi? Asta o pot face oricând, în orice zi din an… Unde au dispărut emoţiile ce mă făceau cândva să tresar înfiorată?

Unde s-a pierdut magia? Cine mi-a furat acea emoţie fără nume care mă însoţea la fine de an? Să regret? Nici gând! Am simţit alte emoţii, la fel de puternice, emoţii venite din dragostea pentru familia mea, pentru prieteni, pentru oameni. În noaptea de revelion mi-am dorit să am puteri magice, să pot împărţi bucurii şi daruri celor ce nu au. Sigur, erau gânduri răzleţe, nefinalizate, răsărite între zâmbetele aduse de spectacolul pe care l-am făcut în casă jucându-ne de-a karaoke. Nu cred că au fost la fel de fericiţi vecinii, dacă erau pe acasă, dar măcar sunt mulţumită că nu mi-au bătut în ţeavă. :D

După ce am răguşit, după ce a început Mihai să tuşească prea tare (trezise răceala aia urâtă, de care credeam că am scăpat), ne-am decis să încheiem noaptea jucând rummy. Aştept acum părerile specialiştilor în descifrarea misterelor străvechi. Dacă nu am reuşit să câştig nici măcar un joc, e cumva semn că voi avea noroc în dragoste anul acesta sau că băusem un pahar de vin în plus? :) Dacă mi-am uns părul cu gel în 2013 şi coafura încă rezistă, deşi suntem în 2014, e semn că voi fi frumoasă tot anul sau că cei de la syoss fac treabă bună? :)  Dacă m-am trezit cu gândul să scriu un articol, e semn că aşa voi face tot anul sau că nu-mi pasă de vasele care s-au adunat în chiuvetă? :)