Câteva cuvinte despre Bali

Pentru cei care doresc să își ofere un sejur bali, am pregătit câteva informații ajutătoare. Bali este o mică insulă din Indonezia, vizitată de aproximativ 7 milioane de turiști pe an, toți dornici să afle mai multe despre această zonă superbă, să beneficieze de tot ceea ce natura a ales să lase pe acel petic de pământ, să profite de multele variante de divertisment (inclusiv surfing, excursii în junglă și scufundări). Relieful insulei Bali este preponderent muntos, având chiar și vârfuri care trec de 2000 de metri. În centrul și în sudul insulei pot fi văzute mari terase cu plantații de orez, în zona nordică există plantații de cafea pe care tare mi-aș dori să le pot vedea cândva, să duc personal omagiul meu culegătorilor care își riscă zilnic viețile pentru ca noi să putem savura minunata licoare*.

Obiective turistice în Bali

Să nu plecați până la capătul lumii pentru a vizita muzee clasice și pentru a fotografia orașe care seamănă cu ale noastre. Mergeți la Bali pentru a vă distra făcând rafting pe râul Ayung, pentru a vedea pe viu în Mas cum se sculptează în lemn de mahon, de tec sau în lemnul crocodilului (puteți cumpăra obiectele care vă plac), pentru a face surf în Uluwatu, pentru a vizita multele temple cu care insularii se mândresc, pentru a vedea orezăriile și plantațiile de cafea, pentru a urca munții sau pentru a vedea natura în toată splendoarea ei în parcuri precum West Bali National Park, Bali Bird Park, Butterfly Park, Monkey Forest. Nu ratați plajele tropicale de o frumusețe ireală, vulcanii ce străjuiesc insula sau croazierele care se organizează în fiecare zi.

Cultură și tradiție

Se spune că localnicilor le plăcea cândva să picteze și să sculpteze în piatră, lemn prețios sau argint în timpul liber. Astăzi, influențați de avalanșa de turiști, au dezvoltat aceste arte și pot oferi doritorilor o multitudine de obiecte frumos lucrate, suveniruri pentru care eu aș plăti oricât, dacă aș ajunge pe acolo. Dacă vă oferiți un sejur Bali, nu ratați spectacolele de dans atât de sugestive încât par a fi piese de teatru și nici spectacolele de umbre (teatru de păpuși în care sunt vizibile numai umbrele) inspirate din legende și mituri. Nu ezitați să gustați mâncărurile tradiționale, căci doar așa veți putea înțelege pe deplin insula și locuitorii săi, doar așa veți simți cu adevărat că ați avut un sejur de vis în Bali, că ați ieșit din zona de confort și ați avut curajul de a descoperi și de a vă descoperi.

De ce mi-ar plăcea mie un sejur în Bali

Dacă nu apare pe neașteptate o mătușă Tamara care să mă facă fericită, știu că nu am nici o șansă să ajung prea curând pe insula Bali, să fac blogging de acolo, oricât de mult mi-aș dori acest lucru. Vacanțele oferite de unele agenții de turism sunt relativ ieftine, însă nu vreau să plec de acasă fără bani suficienți, nu vreau să sufăr știind că nu îmi pot permite să merg cu submarinul în Golful Amuk Bay, Padangbai, să îmi cumpăr câte suveniruri voi avea chef, să beau cel mai bun suc pe plajele cu nisip fin, să urmăresc dansul tradițional cunoscut sub numele de Barong (reprezentare a luptei dintre bine și rău, dintre forțele distrugerii și cele ale ordinii), să văd pădurea sacră cu maimuțe și, după cum spuneam în primul paragraf al acestui articol, să duc omagiul meu culegătorilor de cafea din nordul insulei Bali.

Ce mai este de văzut în Bali

Dacă ați avut vreodată ocazia să ajungeți în Bali sau dacă ați auzit povești despre această insulă exotică, vă rog să povestiți într-un comentariu, să afle cât mai mulți oameni și, când vor avea ocazia, să se bucure și ei de tot ceea ce este interesant de văzut acolo. Mi-ar plăcea să aflu mai multe despre tradiția insularilor, despre mâncărurile pe care le mănâncă, despre băuturile pe care le beau, despre credințele pe care le au, despre cât sunt (sau nu) de primitori, despre tot ceea ce credeți că ar putea interesa pe un potențial turist.

Sejur Bali prin Ika Turism

“Alege una dintre vacantele cu plecari fixe sau cere-ne o oferta personalizata pentru vacanta ta ! Iti vom oferi cele mai bune variante disponibile in momentul cererii.

Ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile !

Tarifele se pot modifica in functie de disponibilitatile din momentul rezervarii ferme.

Pentru ca ne dorim ca vacanta ta sa fie o experienta placuta completa , am introdus un nou serviciu : transfer gratuit de la orice locatie din Bucuresti pana la Aeroportul Otopeni si retur .
Oferta este valabila la achizitionarea oricarei vacante de la Ika Turism.
Oferta nu se aplica ofertelor speciale sau sejururilor care beneficiaza de o alta reducere.”

*În Indonezia, în zona plantațiilor de cafea, trăiește un șarpe arboricol verde de o frumusețe rară – Trimeresurus Albolabris. Camuflat printre frunzele plantei de cafea, acesta atacă uneori degetele abile ale culegătorilor, provocându-le necazuri.

sejur bali