Skip to main content

Secretele zeului poeziei

Cerneala curge-n râuri, topită de o primăvară neînțeleasă. Se amestecă neobservat cu mocirla bălților puturoase, ca într-un meci jucat în ploaie. Iarba fragedă e călcată nemilos de picioarele vârâte în ambalaj “cramponat”. Cineva scuipă. O minge venită de nicăieri mută jocul în terenul advers. Ne scărpinăm ca fotbaliștii. Penalti. E rândul vostru să participați la eveniment, să fiți parte activă în această schimbare, să luptați cu stiloul în mână pentru a proteja poezia de trecuta, prezenta și viitoarea ocheală. Avem un buget aproape nelimitat de cuvinte. Deocamdată nu plătim impozit pentru ele, însă alegem, nesiliți de nimeni, să revărsăm vulgaritatea peste albul paginilor sau să jucăm la mică ciupeală. Ciupim de colo o literă, de dincolo o silabă, înlocuim cu un emoticon, până când acțiunea de redecorare a limbii române va fi completă. Atunci, și numai atunci, voi crede că gioc e un cuvânt nou-venit, la fel cum ieri am crezut că minunatul “condaj” înseamnă ceva neștiut încă de măria-sa dexonline, când de fapt era o banală înlocuire -din greșeală- a literei s cu litera c. 

Vă place joaca de-a cuvintele? Haideți pe blogul lui Eddie, unde cele 12 cuvinte (meci, ciupeala, impozit, buget, primavara, ambalaj, venit, eveniment, minge, gioc, ocheala, redecorare) încă așteaptă să fie parte din redecorare. Treceți și pe la Gili, să aflați secretele zeului poeziei.  Jur că nu veți regreta, mai ales dacă îi veți vizita și blogul Secretele zeilor!

zbura

Comments
 • Matilda April 14, 2016 at 7:29 am

  Uneori am putea zbura, dar lăsăm tabuurile să ne lege de pământ.
  Asta mi-a trecut prin cap privind poza şi amintindu-mi vrute şi nevrute, de-ale mele şi de-ale altora.

  • Vienela April 14, 2016 at 8:17 am

   Fiecare dintre noi ar putea zbura, daca si-ar gasi aripile potrivite. :p
   Cand am scris textul peste poza, m-am gandit numai la biata pasare inchisa la zoo. Apoi mi-am dat seama ca mi s-ar potrivi si mie… 🙂

   • Matilda April 14, 2016 at 10:40 am

    🙂
    Sau 🙁
    (Apropo de emoticonul înlocuitor.)

 • Radu April 14, 2016 at 8:38 am

  Unul din blogurile mele se numeşte Dincolo de nori. Aşa că zbor, măcar cu gândul…

 • Misughita April 14, 2016 at 3:51 pm

  … irosire…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.