Skip to main content

Seceta a ucis orice boare de vânt

“Seceta a ucis orice boare de vânt…”, lăsând creierul neaerisit. Memoria, aflată în moarte clinică, a abandonat un vraf de poze în calculatorul deja obosit. Avea un tâlc ascuns eroarea apărută pe ecran. Încerca, într-un mod subtil, să spună că baba e senilă fără doar şi poate dacă la fiecare ieşire colecţionează peste o sută de fotografii, pe care mai apoi le rătăceşte nesortate prin calculator. Anafura mamii ei de eroare, cum m-a făcut ea să petrec aseară câteva ore în încercarea de a tria, ordona şi curăţa de prin foldere cele peste 6000 de poze pline de praf, poze adunate în doar 3-4 luni!

La miezul nopţii, cu creierul făcut pilaf, strângând la sân o pisică somnoroasă, împing cu mâna liberă cele câteva catrafuse din pat şi mă trântesc epuizată. Televizorul, cu toate că are peste o sută de programe, e de-a dreptul inutil. Nimic, absolut nimic de văzut sub această şandrama care adună pseudovedete. La români tot felul de marţafoi fuduli care se ceartă aiurea, pe la străini programe ce îmi amintesc motivul pentru care am renunţat la tv o atât de lungă perioadă. Deschid cartea. Chemarea pământului îşi păstrează magnetismul vreme de fix două pagini. Lumina rămâne aprinsă, cartea deschisă pe piept, fleandura de pe pat mototolită sub mine.

Ursula îmi dă deşteptarea la 6 dimineaţa, ca de obicei. Beau o cafea, mă felicit pentru eliberarea a 17, 6 GB din calculator, după care mă întristez la gândul că nu pot scoate un text din cele 12 cuvintecatrafuse, praf, vraf, pilaf, anafura, san, senila, sandrama, martafoi, fuduli, talc, fleandura. Degeaba mă uit la schiţa de prolog. Nu sunt în stare de aşa ceva! Îmi ascund cuvintele printre participanţii adunaţi în tabel, îl iau pe Bruno şi plec la plimbare, deşi seceta a ucis orice boare de vânt. În căutarea unui fir de apă…

un-fir-de-apa-1024x768

Comments
 • Matilda August 2, 2015 at 10:23 am

  Eşti în stare de multe lucruri frumoase, Vienela, în scris sau în fapte. Numai că pentru toate e nevoie de timp.

  • Vienela August 5, 2015 at 11:48 am

   Ah, timpul… Parca pe zi ce trece e tot mai putin… 🙂
   Incepusem ieri un comentariu-raspuns, dar cred ca m-am luat cu altele si l-am ratacit pe undeva. :)))

 • Suzana August 2, 2015 at 11:50 am

  Variantele pe duzina din aceasta saptamana mi s-au parut fabuloase!
  Ce bine e pe aici…
  O duminica placuta!

  • Vienela August 5, 2015 at 11:49 am

   Inca nu am reusit sa le citesc pe toate. Voi da vina tot pe timpul insuficient. 🙂

 • Zina August 3, 2015 at 7:01 am

  Frumoasă încercarea asta de a reuni într-un text cursiv cuvinte care par a nu avea nicio legătură. Felicitări, ți-a reușit de minune!

  Săptămână bună, Vienela! ☺

  • Vienela August 5, 2015 at 11:50 am

   Multumesc frumos! Mi-ar fi placut sa pot scoate ceva mai interesant, insa am avut impresia ca mi s-a blocat mintea si atunci am ales varianta simpla. 🙂
   Saptamana senina sa ai, Zina!

 • anitzei-blog August 3, 2015 at 4:17 pm

  Am numărat slovele ca la pomelnic, până m-am încurcat. Când voiam să-ți ofer o „gândire spusă sau scrisă” pe motiv de „ talc” (boare ucisă, transpirație, talc), găsii pârdalnicul de tâlc, căciulit, de mă dete de pământ!

  • Vienela August 5, 2015 at 11:52 am

   Aici nu avem ore de matematica, asa ca puteai renunta de la inceput la ideea de a numara. :)))
   Rar se intampla ca vreun articol de-al meu sa nu aiba si un talc la suprafata sau chiar ascuns printre slove. 😉

 • Nicu August 5, 2015 at 11:23 am

  Citeam pe un blog ca omul (autorul blogului) are nevoie de cateva ore pentru a edita cele 3-4 fotografii puse in articol. Cati ani din viata i-ar trebui sa editeze 6000 de poze? :))))

  • Vienela August 5, 2015 at 11:53 am

   Oare ce inseamna acel “edita”? Ce le face, le picteaza?

 • […] ieşit în grabă, am dat jos din pom mâţa şi am băut cafeaua în timp ce mă foloseam de cele 12 cuvinte (ameteala, gheata, oxigen, furtuna, gripa, cupola, crema, inghetata, mapa, pol, furtun, cosmelie) […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.