Incercam sa ma relaxez intr-o seara, sa imi eliberez mintea de tot ceea ce acumulase peste zi, caci speram la un somn odihnitor, care sa imi redea energia consumata cu sute de mici probleme, treburi, idei. M-am cuibarit in pat cu o carte in mana, in cautarea linistii, fara sa imi dau seama ca cititul imi solicita mintea si imi obosea ochii deja inrositi de statul la calculator. Vazand ca trebuie sa recitesc de trei ori o fraza pentru a intelege ceva din “ceea ce a vrut autorul sa spuna”, am pus cartea deoparte (mi se intampla tot mai des) si am deschis televizorul, in cautarea unei emisiuni care sa ma destinda si sa nu imi ceara nici cel mai mic efort intelectual.

Animalutele ce lupta pentru supravietuire imi plac si urmaresc des asemenea emisiuni, dar in acel moment rula un documentar pe care il mai vazusem, asa ca am mutat rapid si am ajuns la infidelitati. Nici nu va puteti imagina cat de tare ma distreaza si relaxeaza tampenia aia de emisiune. Nu ai cum sa nu lesini de ras vazand circul de acolo. Singura problema este ca imi fuge somnul, desi reclamele vin la fiecare cateva minute, enervante si parca prea lungi.

Schimbare noua de program. Ajunsa la un documentar despre o tanti care s-a vindecat de cancer folosind metode naturiste, aud pentru prima data vobindu-se despre suc graviola, nume care, intr-o prima faza, m-a dus cu gandul la Gaviota, nume care mi-a amintit instantaneu de una dintre primele telenovele ce au rulat la noi, “Cafea cu parfum de femeie”. Prin fata ochilor mi s-au derulat scene din film (nu credeam sa am asa memorie buna), caci a fost printre foarte putinele telenovele la care m-am uitat.

Mi-am amintit pana si discutiile pe care le aveam cu vecinele, caci fiecare episod trebuia dezbatut atat inainte, cat si dupa consumare. M-am intrebat ce mai fac acele fete, pe unde le-o fi purtat viata si daca se vor fi saturat, ca si mine, de telenovele cu parfum de cafea sau de orice altceva. Cafea! Mintea umana face niste legaturi enervante uneori, dovada ca s-a dus pe apa sambetei seara mea de relaxare, caci pofta de cafea este intotdeauna mai puternica decat vointa de care as putea da dovada. M-am ridicat din pat si am fugit in bucatarie, apoi m-am intors la calculator, “doar pentru a verifica noutatile aparute cat timp am fost departe de internet”.

Patiti si voi asa ceva?