Scrisoare către salariul meu prea mic mereu

Trimițând această scrisoare către salariul meu prea mic mereu, am reușit să mă împac pentru o vreme cu ideea că unii au noroc în viață, iar alții trebuie să muncească până cad în genunchi pentru fiecare ban. Din când în când mă revolt iar.

Aș vrea să te întreb: Tu ce ai scrie în scrisoarea către salariul tău?

Dragul meu salariu,

 

Trebuie să îţi mărturisesc cu lacrimi în ochi că îmi lipseşti foarte mult. Îmi este dor de tine şi de aventurile noastre de altădată, motiv pentru care îți și scriu această scrisoare.

Când eram mai tineri, reuşeam să fim mereu împreună. Colindam munţii de pe Valea Prahovei, plajele litoralului românesc, barurile şi magazinele din Ploieşti, secătuindu-ne reciproc.

A apărut Ionuţ, fiul meu. Ne-am bucurat împreună. Am sărbătorit, apoi m-ai lăsat cumva în urmă, dragul meu salariu. Ai ales să mergi alături de copilul meu, să te risipeşti pentru a-i fi pe plac, pentru a-l ajuta să crească.

Reproșuri extrase din celebra scrisoare către salariul meu

În ultimii ani am observat la tine o schimbare drastică pe care nu mi-o pot explica şi care m-a dezamăgit profund, dragul meu salariu. Te-ai micşorat de parcă te tăiase cineva. Ai devenit distant. Cred că nu îţi mai plăcea compania mea.

Nu încerca să negi, pentru că faptele tale vorbesc de la sine. De la 10-12 zile în care ne ţineam companie unul altuia, am ajuns în ultima perioadă să stăm împreună doar câteva ore şi asta la rugăminţile mele fierbinţi.

Deşi îmi amintesc cu nostalgie de cele două zile pe lună în care ne întâlneam, prefer să renunţ definitiv la tine decât să mă mai chinui aşteptându-te cu sufletul la gură, dacă tu nu simţi nevoia sau nu ai plăcerea de a sta cu mine mai mult timp.

PS: Adevărul este că, deşi îmi erai drag, în ultimul timp nu reuşeai să mă mai satisfaci. Este prima si ultima scrisoare pe care ți-o trimit, dragul meu salariu!

                                                                                                         Cu drag,

                                                                                                        Vienela.

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Interviu cu o întrebare. O singură întrebare

Cum am învățat să păstrez curățenia

Avem “marfă proaspătă”

Spre casă şi spre un drum nou

Omleta din ouă de broască ţestoasă

Puterea unui licean

Bolnav şi singur

13 adevăruri despre ceea ce contează în viaţă

5 rucsacuri moderne de la We Velvet care te vor cuceri

Nu uita că mă găsești și pe:

 

Scrisoare către salariul meu prea mic mereu