Dragă moşule,

 

Ştiu că am greşit faţă de tine, că am aplecat urechea la oameni rău intenţionaţi şi am ajuns să afirm că nu exişti. Ştiu că nu ţi-am mai trimis o scrisoare de mult  timp, că te-am ignorat intenţionat, dar să ştii că am avut motive întemeiate. Poate nu îţi aminteşti, atât de bătrân fiind, că în ultima mea scrisoare către tine îţi promiteam că voi fi cuminte, că voi învăţa bine şi voi fi harnică. Te rugam ca pentru toate aceste eforturi să mă răsplăteşti venind în cea mai frumoasă noapte a anului, atunci când oamenii împodobesc bradul, ascultă colinde cântate de Hruscă , când în casă miroase a cozonaci calzi şi a sarmale.

 

 

Nici măcar nu îţi ceream mare lucru în acea scrisoare, Moş Crăciun. Speram să scoţi din sacul tău mare o păpuşă cu care să mă joc şi nişte cercei lungi, cum văzusem la o colegă de clasă.

 

 

Dar tu ai ales să îmi laşi sub brad o culegere de matematică, probabil ştiind că am copiat la lucrarea de control, o pereche de cizme pe care mi le puteau cumpăra părinţii mei  şi un clasor îmi care să aşez timbre, deşi pe mine nu mă atrăgea prea tare acest domeniu. Copiii cuminţi primesc culegeri de la prieteni, să ştii. Nu crezi? Întreabă-l pe Ionuţ, care a primit de la OchiiVerzi o cutie plină de cărţi după care să înveţe pentru bac.

Anul acesta m-am hotărât să rup tăcerea, să te anunt din timp că am fost cuminte şi că mă aştept să vii la mine ca altădată, când casa va fi îmbrăcată de sărbătoare, iar bradul împodobit cu globuleţe şi beteală.

 

 

Sper ca de data asta să îmi aduci exact ce îţi cer, să nu mai faci gafe. Ştiu că am crescut, că sunt soţie şi mamă, dar nu îndrăzni să îmi aduci cadou vreo cratiţă sau un aspirator, că nu mai vorbesc în viaţa mea cu tine. Află că în sufletul meu am rămas copil şi visez ca un copil, la lucruri mărunte şi drăguţe. :-P

Mi-aş dori să locuiesc aici şi să fie mereu cald, să nu mai umblu cu şosete în picioare (poţi face asta, nu-i aşa? ),

 

 

să am o căsuţa frumoasă, precum este cea din poză,

 

 

să am un căţel cuminte, cu care să mă joc

 

 

şi o pisicuţă pe care să o ţin în braţe în timp ce stau la calculator.

 

 

Nu uita că am planuri mari pentru anul care vine, aşa că adu-mi două perechi de încălţări

 

 

şi un laptop bun, care crezi tu că este mai bun.

În rest, moşule, cred că mă descurc, deci mă opresc aici. Sper ca de data asta să găsesc  sub brad exact ce am cerut.

Să ne vedem cu bine, Moş Crăciun!

Update septembrie 2014: Scrisoare catre Mos Craciun, trimisa intr-o toamna. Multe dintre rugamintile de atunci mi-au fost ascultate, astfel ca am astazi si cercei, si adidasi, si laptop, si pisica. Concluzia: Mos Craciun exista si ne citeste scrisorile pe care le trimitem.