Scoția ca o carte poștală uimitor de frumoasă

De fapt, oriunde mergi în Scoția, peisajele sunt perfecte pentru a realiza cărți poștale incredibil de frumoase. Chiar am glumit într-o zi pe facebook spunând că vând cărți poștale, când de fapt erau doar simple poze făcute prin locurile pe unde mi-au umblat pașii în ultima vreme. Nu te poți mira îndeajuns de frumusețea acestei țări și niciodată nu te poți sătura de atâta splendoare adunată laolaltă.

Știu, nu este singura țară frumoasă din lume. România are, la rândul ei, peisaje de vis. Sardinia m-a cucerit încă înainte de a călca fizic pământul ei. De Spania sunt total și iremediabil îndrăgostită. Visez la ziua în care mă voi putea muta acolo. Îmi place extraordinar de mult Israel, deși nu l-am văzut decât în fotografii. Marele Canion mă copleșește cu măreția sa. Dar Scoția, Scoția va rămâne mereu în mintea mea ca fiind cea mai curată și mai verde țară.

Trebuie să o vezi cu ochii tăi ca să înțelegi de ce o consider carte poștală. Trebuie să iei la pas micile sate unde tradiția se păstrează intactă de sute de ani. Trebuie să urci dealurile înverzite și de acolo să privești în jos, așa cum doar zeii o mai fac. Trebuie să zâmbești oamenilor și apoi să ascunzi în suflet, ca un avar, strălucirea din ochii lor uimiți și bucuria cu care răspund zâmbetului tău.

Asta e Scoția. O carte poștală uimitor de frumoasă, de care este imposibil să nu te îndrăgostești.

Acasă am o întreagă colecție de cărți poștale. Am mai adunat și aici, în cei trei ani de când am plecat din România, o mulțime de cărți postale din locurile pe unde m-am plimbat. Totuși, consider că ceea ce ochii mei au văzut prin lume reprezintă cele mai frumoase cărți poștale. Iată câteva poze care nu fac, nici pe departe, dreptate Scoției. Doar ca să vă faceți o idee despre splendorile care te întâmpină la tot pasul…

Scoția ca o carte poștală uimitor de frumoasă, în câteva fotografii sugestive

Alloa, oraș în Scoția:

Crieff, oraș în Scoția:

Răsărit de soare în Scoția:

Peisaj pe lac – cu barca în Helix Park Falkirk:

Castelul din Edinburgh, fotografiat dintr-o poziție rareori utilizată:

Scoția ca o carte poștală uimitor de frumoasă

Pădure în West Lothian (regiunea în care locuiesc) – potecă tunel realizată din crengi, așa cum poți vedea la tot pasul prin UK:

Scoția ca o carte poștală uimitor de frumoasă

Peisaj demn de o carte poștală uimitor de frumoasă. În Scoția, desigur, aproape de Crieff:

Scoția ca o carte poștală uimitor de frumoasă

Mai am și altele. Pe unele le-am postat pe blog cu diferite ocazii. Vedeți în articolele Dependența de călătorii și Sinceritate. Plus încă vreo câteva zeci/sute, dacă aveți răbdare să căutați pe blog.