Tatăl meu învelea diverse obiecte cu această pastă
Scoarţă de copac din hârtie igienică și aracet. Păstram de câţiva ani în casă două damigene foarte mici. Plănuiam să le învelesc în hârtie igienică şi aracet, după ce aş fi aflat cum se procedează. Tatăl meu învelea diverse obiecte cu această pastă în timpul liber. Îi plăceau seturile complete de pahare, sticlele cu forme deosebite, dar şi pahare rămase singure, pe care noi le făceam cadou prietenilor.
Singura problemă era că nu mai ţineam minte cum proceda pentru a imita scoarţa de copac. Sâmbătă a venit un prieten al lui Ionuţ la noi şi, din vorbă în vorbă, am aflat că ştie multe despre tehnica îmbrăcării sticlei în hârtie igienică.
Cum se face pasta din hârtie igienică și aracet
Se mărunţeşte hârtia igienică, după care se pune la înmuiat în apă. Apoi se amestecă cu aracet până când se obţine o cremă de consistenţa pastei de dinţi sau chiar puţin mai moale. Cu această pastă se învelesc obiectele alese. Unii pun şi puţină făină. Pasta poate fi netezită cu mâna, cu o paletă sau ciupită cu vârful degetelor.
Pentru a forma striaţiile scoarţei de copac se foloseşte o furculiţă. Pe umărul sticlei poate fi pus puţin mai mult material. Acesta va fi bine nivelat pentru a imita ciotul rămas după tăierea unei crengi. După ce pasta aceasta se usucă bine, poate fi vopsită cu baiţ pentru lemn. Apoi poate fi dată cu lac pentru un aspect plăcut.
Ce mai poți face din scoarța de copac realizată din hârtie igienică și aracet
Abia aştept să încerc şi eu. Tot mă chinuie talentul şi fac doar chestii inutile, după spusele baiatului meu. Mă gândesc chiar să fac şi alte obiecte, dacă va fi posibil. Prietenul lui Ionuţ spune că el şi bunicul său fac diverse animăluţe din sârme şi sfori, pe care le învelesc în acest amestec, apoi le vopsesc în culorile potrivite.
Deci, planul meu este să învelesc cele două damigene (cu ocazia asta poate fac şi vreo doi litri de vişinată în primăvară), apoi să fac ceva simplu, poate un porcuşor sau o pisicuţă. Dacă ies bine, vă ţin la curent şi vi le arăt. Dacă nu, le arunc în tomberon, aşa cum a procedat Vladen cu tortuleţul lego (dar intraţi neapărat, să vedeţi ce simpatice i-au ieşit vienelismele, buburuze si felii de lămâie colorate). :))
Am găsit acum o poză pe Pinterest şi imaginaţia deja se joacă voioasă. Aş putea face orice, chiar şi suporturi pentru lumânărele, că tot se apropie Valentine’s Day, iar lumea spune că nu merge sărbătorit fără lumânări şi inimioare. :))
Scoarţă de copac din hârtie igienică și aracet
Wow :D Presimt ca Vladen ne va surprinde din nou dupa aceasta postare :D Daca as avea un picut de timp m-as apuca si eu de ceva lucru manual . O saptamana minunata !
Si eu m-am gandit ca va suna ca o provocare pentru el. :))
O saptamana minunata si tie!!!
interesanta ideea si tare buna de preluat :))
Haios foc motanelul!
Sa va traiasca! O saptamana faina!
Important sa-ti diversifici timpul liber,indiferent ce faci.Sa-ti placa rezultatul muncii tale.Cam in toate casele sunt manete de frana.Le ocolim si ne vedem de treaba.Cu bine!
Pai este :D. Tot aveam unelte pentru tehnica servetelului :)). Ia sa vad eu…
Hehe, ne infratim pisiceste! :)) Tigruta mea are in jur de 3 luni, si ea se potriveste perfect descrierii.
Da’ hârtia aia ingienică trebuie să fie nou-nouţă sau folosită? :))
Abia aştept să văd cum vor arăta damingenele decorate de tine. Iar când vine Vladimir la voi în casă, pregătiţi-vă să fiţi la dispoziţia lui şi să-i cedaţi cele mai bune locuri de dormit. :)
Multora le-ai dat o idee pentru cadouri.
E frumos pisoiul. Dacă stai la bloc, e bine să-l castrezi.
O săptămână de excepţie!
Educat, foarte drăgăstos şi torcăcios? Cate calitati are micutul, inteleg de ce toata familia e entuziasmata de noul membru. :D
Sa fie sanatos si sa va bucurati de el! :)
E frumos pisoiasul. Dar ca motanca mea tot nu e… :lol:
Ba eu zic ca a mea e cea mai frumusica, desi e mai maricica la cele 9 luni jumatate ale dumisale ;)
Ia pisoiul, daca ti se ofera! E superb! Si pisoii sunt foarte curati – de regula! :) Ce vietate dragalasa!!! Superb!
:) Si pe mine m-a invatat tata sa imbrac diverse obiecte in “scoarta de copac” Ce-mi mai placea sa-mi tin mainile in pasta din hartie cu aracet (cu manusi chirurgicale) :))
Important este ca paharele – ca exemplu – sa nu fie lasate in apa, pentru ca se cam curata “scoarta”. O multime de pahare neinteresante si cateva sticle am imbracat de-a lungul timpului! Si te poti juca si cu baitul, sa apara in nuante diferite “imbracamintea” si poti taia oblic o crenduta si sa o lipesti pe sticla, ca si cum ar fi ciotul unei crengi abia retezata!
Faina postare!
Zi frumoasa sa ai!
Eu foloseam carton nu hartie inginerica :) pentru imbracat sticle pentru ca avea o structura mai aspra si nu se facea pasta chiar prea fina si reuseam mai usor sa-i dau textura de scoarta … si lipeam si cioturi de crengute.
sper ca motanasul torcacios sa ajunga la voi…iubesc pisicile inteleg ca si voi la fel :)
tu esti o fata atre indemanatica!imi place asta :)
Sa-l stapanesti sanatoasa si sa fie si el sanatos! Motanasul, desigur :)
E frumos foc.
Cerusem reteta intr-un comenteriu anterior, acum am vazut ca ai dat-o!! Multumesc!!
Mutumeeeeesc pentru postarea asta, chiar voi incerca sa fac doua trei modele cand ma intorc din concediu. Am furat cateva idei pe-aici prin Muntenegru.
Acum 40 de ani lucram intr-o fabrica de celuloza si hirtie si aveam de unde alege textura materiei prime de textura fina a mesteacanului pina la cea a stejarului iar pentru cioturi lemnul de trandafir iar ca colorant baitul.
Ne puteti da mai multe detalii despre procesul tehnologic? Eu am incercat acum cateva luni sa pregatesc material pentru a inveli in “scoarta de copac” un pahar si nu mi-a iesit deloc bine.