Tatăl meu învelea diverse obiecte cu această pastă

Scoarţă de copac din hârtie igienică și aracet. Păstram de câţiva ani în casă două damigene foarte mici. Plănuiam să le învelesc în hârtie igienică şi aracet, după ce aş fi aflat cum se procedează.  Tatăl meu învelea diverse obiecte cu această pastă în timpul liber. Îi plăceau seturile complete de pahare, sticlele cu forme deosebite, dar şi pahare rămase singure, pe care noi le făceam cadou prietenilor.

Singura problemă era că nu mai ţineam minte cum proceda pentru a imita scoarţa de copac. Sâmbătă a venit un prieten al lui Ionuţ la noi şi, din vorbă în vorbă, am aflat că ştie multe despre tehnica îmbrăcării sticlei în hârtie igienică.

elefant.ro

Cum se face pasta din hârtie igienică și aracet

Se mărunţeşte hârtia igienică, după care se pune la înmuiat în apă. Apoi se amestecă cu aracet până când se obţine o cremă de consistenţa pastei de dinţi sau chiar puţin mai moale. Cu această pastă se învelesc obiectele alese. Unii pun şi puţină făină. Pasta poate fi netezită cu mâna, cu o paletă sau ciupită cu vârful degetelor.

Pentru a forma striaţiile scoarţei de copac se foloseşte o furculiţă. Pe umărul sticlei poate fi pus puţin mai mult material. Acesta va fi bine nivelat pentru a imita ciotul rămas după tăierea unei crengi. După ce pasta aceasta se usucă bine, poate fi vopsită cu baiţ pentru lemn. Apoi poate fi dată cu lac pentru un aspect plăcut.

Ce mai poți face din scoarța de copac realizată din hârtie igienică și aracet

Abia aştept să încerc şi eu. Tot mă chinuie talentul şi fac doar chestii inutile, după spusele baiatului meu. Mă gândesc chiar să fac şi alte obiecte, dacă va fi posibil. Prietenul lui Ionuţ spune că el şi bunicul său fac diverse animăluţe din sârme şi sfori, pe care le învelesc în acest amestec, apoi le vopsesc în culorile potrivite.

Deci, planul meu este să învelesc cele două damigene (cu ocazia asta poate fac şi vreo doi litri de vişinată în primăvară), apoi să fac ceva simplu, poate un porcuşor sau o pisicuţă. Dacă ies bine, vă ţin la curent şi vi le arăt. Dacă nu, le arunc în tomberon, aşa cum a procedat Vladen cu tortuleţul lego (dar intraţi neapărat, să vedeţi ce simpatice i-au ieşit vienelismele, buburuze si felii de lămâie colorate). :))

Am găsit acum o poză pe Pinterest şi imaginaţia deja se joacă voioasă. Aş putea face orice, chiar şi suporturi pentru lumânărele, că tot se apropie Valentine’s Day, iar lumea spune că nu merge sărbătorit fără lumânări şi inimioare. :))

Scoarţă de copac din hârtie igienică și aracet
Scoarţă de copac din hârtie igienică și aracet