În faţa geamului meu este un copăcel plantat acum doi ani de un vecin. În dreapta, peste drum, o casă văruită în galben-portocaliu, iar în spatele ei, la  aproximativ 50 de metri, o vilă cu două etaje, cu acoperişul roşu. În acest moment, cerul este gri petrol, iar o rază de soare rătăcită luminează o parte din acoperişul roşu, făcându-l să pară vopsit în două culori.

Tocmai s-a oprit grindina care îmi ciocănea în geam, aruncând bobiţe de gheaţă în toate direcţiile. S-a oprit şi vântul. Cerul îşi schimbă în fiecare clipă culoarea, devenind tot mai întunecat. Ce fac eu în acest timp? Curioasă, mă uit la căutările după care au mai ajuns oamenii pe blogul meu.

Prima care mi-a sărit în ochi a fost căutare poze neuroni. Nu mă bag la descrierea unui neuron, dar pot pune o poză cu cercei în forma de neuron, pentru cazul în care persoana mai trece pe la mine.

 

 

Agresivitatea unora mă uimeşte, la fel cum mă uimeşte şi grija lor de a-şi lua măsuri de precauţie. Ce se întâmplă dacă bat o profesoară? Cu siguranţă vei scăpa de grija de a te trezi dimineaţa, de a merge la şcoală, de a învăţa.

Cum creşteau înainte atâţia copii? întreabă cineva. Eu nu sunt chiar lămurită. Acum copiii nu mai cresc, rămân mici toată viaţa?

Deşi eu scriu mai mult pentru amuzamentul propriu şi foarte rar dau sfaturi, multă lume vine pe aici în căutarea unor răspunsuri. Câţi vizitatori trebuie să aibă un blog pentru a fi autentic? Dacă te iei după unii bloggeri, mai mult de 10 000 pe zi. Dacă vrei umila mea părere, află că un blog este autentic din prima clipă. Vizitatorii încep să vină mai târziu, pe măsură ce scrii.

Cum a murit Gerard Philipe ? Dragă, a murit cu mult înainte de a mă naşte eu. Îmi amintesc frânturi din Fanfan la tulipe, singurul film în care l-am văzut jucând. Ştiu că sărea la un moment dat de la etaj direct în şaua calului. Special pentru tine am căutat pe wikipedia şi am aflat că a murit la 37 de ani, din cauza unei tumori la ficat.

Să fie masochist cel care întreabă cum poţi să scapi de nirvana? Toată lumea încearcă să găsească nirvana (stare de fericire realizată prin eliberarea de grijile vieţii, de suferinţe şi prin contopirea sufletului individual cu esenţa divină- definiţie din dex) şi tu vrei să arunci fericirea pe geam?

A intrat pentru două secunde la mine, încercând să găsească schiţe proiecte de mobilă şi alte alea. Cu prima parte l-aş putea ajuta, dar de unde să îi dau eu alte alea? Are cineva disponibile nişte alte alea, să ajutăm omul?

În ce zile se poate merge de heloin? Dragă, tu poţi merge de heloin oricând şi oriunde. Nimeni nu îţi va refuza câteva bomboane.

 

Între timp, cerul a devenit negru, pentru că s-a înserat. Mă duc să fac o prăjitură şi un ceai cu lămâie.