Skip to main content

Schimb de linkuri

A fost o vreme când toţi bloggerii căutau (mai mult sau mai puţin voalat) să facă schimb de linkuri pentru a-şi ridica valoarea blogurilor, pentru a se face cunoscuţi, pentru cine mai ştie ce alte motive. Apoi s-a răspândit vestea că schimbul de linkuri poate aduce penalizări site-urilor şi mulţi au renunţat la această practică. Cei curajoşi o duc şi astăzi bine merci, nederanjaţi de penalizări google. Pentru a păcăli sistemul, unii au ales să facă schimbul în trei, după modelul: x pune link către y, y pune link către z, iar z pune link către x. O altă parte a bloggerilor a optat pentru guest posturi, considerând că este cel mai sigur mod de a primi/oferi linkuri. La fel de bune au fost/sunt şi lepşele pentru cei care doresc să îşi ridice autoritatea blogului.

Toate aceste practici încă se poartă, mai pe faţă sau mai pe furiş. Nu voi înşira aici motivele pentru care mulţi se ascund când vor să facă schimb de linkuri. E destul de clar pentru cei care sunt mai vechi prin blogosferă. Ceilalţi vor descoperi singuri la un moment dat.

Eu am câteva bloguri pe care îmi doresc să le ridic puţin şi cea mai lejeră metodă mi se pare schimbul de linkuri. Dacă printre cei care mă citesc sunt persoane cu acelaşi interes, aştept mesaje pe adresa de mail (sas.vienela at yahoo.com) cu nume, prenume, linkul blogului/blogurilor.

Comments
 • Cartim October 9, 2015 at 1:32 pm

  Eu sunt interesat 🙂
  Cu Blogul de pisiici te-am pus deja in blogroll dar am omis sa il trec si pe acesta…

  Postarea ta a venit ca o manusa pentru a-mi aminti ce imi propusesem zilele trecute si uitasem sa fac …Te trec si u acest blog .

  Multumesc ca m-ai tras de maneca si ca mi-ai amintit 🙂

  • Vienela October 9, 2015 at 5:17 pm

   Iti multumesc frumos, Cartim! Ma voi ocupa si eu cat pot de repede, sper chiar maine, daca nu se iveste nimic neprevazut.

 • Radu October 9, 2015 at 5:04 pm

  Eu am păţit-o! Mi s-a spus că am prea multe link-uri pe prima pagină. Chiar azi.

  • Vienela October 9, 2015 at 5:17 pm

   Nu-mi pasa ce spun altii. Daca le place blogul meu discutam, daca nu, sunt liberi sa caute in alta parte.
   Iti voi da un singur exemplu de blog plin de linkuri pe prima pagina, care are totusi PA 49: blogul lui Carmen, intre vis si realitate.

   • Cartim October 10, 2015 at 6:34 pm

    Da, chiar 🙂 Mi-a placut rubrica aceea pana mi s-a interzis sa scot un cuvant…Eu nu pot posta o imagine fara zic nimic despre ea…

    • Vienela October 12, 2015 at 4:35 am

     Cred ca asta m-a enervat si pe mine candva. Postase Kadia niste imagini tare interesante si nu puteam afla nimic despre ele din cauza ca jocul o interzicea. :)))

 • Diana October 9, 2015 at 8:21 pm

  Haha! Habar n-am ce e “PA” sau care e “prima pagina” – citind randurile tale am senzatia ca “prima pagina” nu e cea unde e scris “ultimul text”. :))
  Cat despre link… Atunci cand imi place un blog (sau cand ma roaga cineva) inscriu link in blogroll… O fi bine, o fi rau, habar n-am si nu stiu daca trebuie sa ma intereseze.
  Despre “guest post” am aflat ieri, din articolul tau. 🙂
  Succes! Ceea ce-ti doresti sa indeplinesti!

  • Vienela October 9, 2015 at 8:32 pm

   Nu trebuie sa te gandesti prea mult la toate aceste notiuni. Tie chiar nu iti folosesc la nimic. Te numeri printre cei care nu viseaza sa se imbogateasca de pe urma blogului. 😀
   Eu zic ca e de bine cand alegi sa pui in blogroll blogurile care iti plac. 🙂
   Stii, mi-ar placea sa iti gazduiesc un articol, daca ai dori vreodata sa postezi pe unul dintre blogurile mele. Nu stiu de ce, dar gandul ma duce tot spre blogul de pisici. 🙂
   Iti multumesc mult! Te imbratisez!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.